Afbeelding
Foto:

Kerstboom buiten zetten tegen eenzaamheid

Door: Daniël van Overveld Algemeen

ROOSENDAAL - De organisatie Socialrun roept mensen op om actie te voeren tegen eenzaamheid tijdens kerst door een kerstboom buiten te zetten. Ze organiseren daarvoor de actie ‘Zet Je Kerstboom Buiten’. Socialrun wil zo van de ‘meest eenzame kerst de meest sociale kerst ooit maken’.

“De maatregelen hebben een mega impact op de samenleving en in het bijzonder op mensen met een kwetsbaarheid’’, zegt Frank Bonekamp, directeur van Socialrun. ’’Je wilt niet weten hoeveel mensen er op dit moment rondlopen die denken aan zelfdoding. Ook bij jou in de straat.” Bonekamp en zijn collega’s proberen te helpen waar ze kunnen. “En daarom dus deze actie. Omdat we écht het verschil willen maken. Deze tijd is voor veel mensen met een kwetsbaarheid afschuwelijk.”  

Meerdere zorginstellingen, horeca en ondernemers hebben aangegeven mee te doen met de actie. De actie wordt buiten gehouden om ‘toch zonder fysiek contact elkaar hopelijk te bereiken. Door de straten te verlichten, verlichten we hopelijk elkaars hart. Brengen we licht in donkere tijden’ 

Ook hopen ze dat deze actie leidt tot meer initiatieven, iets wat Socialrun nu al ziet gebeuren, zegt Frank. Mensen kunnen zich via de website aanmelden voor wie ze hun kerstboom buiten zetten en een foto erbij plaatsen. De actie vindt plaats van 6 tot 31 december. 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief