Foto: Quino Al via Unsplash

Vuelta-parcours in Nederland opnieuw onthuld: Renners komen ook door Roosendaal en Wouwse Plantage

ROOSENDAAL - In Madrid is donderdag het parcours van La Vuelta 2022 bekend gemaakt. Met een Nederlands tintje, de eerste drie dagen vinden plaats op Nederlandse bodem. Na twee jaar uitstel, zal de 77e editie op 19 augustus van start gaan in Utrecht, gevolgd door twee etappes door het Utrechtse en Brabantse landschap met daarbij ook doorkomsten door Wouwse Plantage en Roosendaal.


La Vuelta zal na de ploegenpresentatie op 18 augustus drie dagen door Nederland voeren. Daarbij doorkruist de Ronde van Spanje maar liefst 34 Nederlandse gemeenten. Op 19 augustus gaat de 77ste editie van La Vuelta van start met een ploegentijdrit. Onder de drieëntwintig deelnemende ploegen zijn er gegarandeerd twee met een duidelijk Nederlands tintje, Jumbo-Visma en Team DSM. Mogelijk komt daar de Alpecin-Fenix-ploeg nog bij. Deze ploegen waren zeer succesvol in de afgelopen Vuelta, met meerdere etappeoverwinningen en de eindwinst voor Primož Roglic.

Route door West-Brabant

Een dag later vertrekt de karavaan vanuit ’s-Hertogenbosch, voor een rit in lijn terug naar Utrecht. Maar, wielerliefhebbers in de regio doen er goed aan om de datum zondag 21 augustus 2022 rood te omcirkelen in hun agenda’s. Dan zal de etappe Breda-Breda dan eindelijk worden verreden. De Vuelta-etappe Breda-Breda is een grote cirkel door West- en Midden-Brabant. Vanuit Breda gaat de etappe naar Ulvenhout, Chaam, Baarle-Nassau, Alphen, Gilze, Rijen, Dongen, Oosteind, Oosterhout, Made, Zevenbergen, Klundert, Fijnaart, Halderberge, Dinteloord, Steenbergen, Bergen op Zoom, Hoogerheide en Huijbergen. Vanaf daar gaan de renners weer richting Breda via Wouwse Plantage, Roosendaal, Rucphen, Sint Willebrord, Sprundel en Etten-Leur. 

Wethouder Daan Quaars van Breda: “Ik ben ongelofelijk trots dat we in 2022 als Breda de derde etappe mogen hosten. Met de start in Breda, de finish in Breda en waar de rest van het parcours door het mooie West-Brabant gaat, dé regio waar de wielersport in de haarvaten zit.” Alle informatie over de route is te vinden op www.lavueltaholanda.com

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715234500&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/roosendaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief