Jan van der Mooren in actie
Jan van der Mooren in actie (Archieffoto Jan van der Mooren)

Jan uit Moerstraten loopt sponsorloop voor jongeren met depressie

MOERSTRATEN - De 60-jarige Jan van der Mooren uit Moerstraten traint voor een kwart marathon (ruim 10 kilometer) voor de actie Mind Blue Monday Run die voor maandag 17 januari op de agenda staat. 


“Als leraar in het voortgezet onderwijs werk ik dagelijks met de doelgroep van de actie”, legt Van der Mooren desgevraagd uit. “Iedereen kan berichten erover lezen dat steeds meer jongeren psychisch in de problemen komen ten gevolge van de lockdowns. Omdat ik zelf uit ervaring helaas weet hoe zwaar het kan zijn om een depressie door te maken, voel ik me sowieso verbonden met het doel van de organiserende stichting ‘MIND’, namelijk een psychisch gezonder Nederland”, legt Van der Mooren uit.

Hij besloot zich daarom in te gaan zetten voor de stichting MIND door middel van een sponsorloop. “Met de actie willen we zoveel mogelijk geld ophalen om psychische problemen, zoals depressie bij jongeren te voorkomen en hen die er last van hebben te ondersteunen. MIND zet zich in voor jongeren door middel van voorlichting, hulp en advies en door het bevorderen van openheid. De donaties zetten we o.a. in voor het MIND jongerenplatform, waaronder de MIND Young Academy op scholen en de MIND Young Studio, het online platform van MIND-jongeren. Zeker in deze tijd kunnen ze onze steun goed gebruiken.”

Op Blue Monday moet Van der Mooren lesgeven, daarom gaat hij op zondag 16 januari officieel van start. Inwoners in de omgeving van Moerstraten en Heerle kunnen hem zien lopen, onder andere op de Moerstraatseweg, Bameerweg, Torenbaan, Herelsestraat, Princebosseweg, Boomdijk, Steenbergsestraat, Diefhoekstraat en Hellegatsestraat. Van der Mooren: “Mijn sponsordoel is 1000 euro. Meer mag natuurlijk ook. Het zou super zijn als dorps- en streekgenoten mij sponsoren om daarmee jongeren te steunen die het moeilijk hebben, óók in onze regio. Bij voorbaat veel dank daarvoor!” 

Meer info
Meer informatie en hoe u kunt sponsoren vindt u op https://mindbluemondayrun.doemeemetmind.nl/actie/jan-van-der-mooren.. Op dit moment is er al ruim 800 euro ingezameld.

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715234500&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/roosendaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief