Afbeelding

Weerbericht: vooral zaterdagmiddag grijs en nat, zondag droger met kans op zon

Door: Remko Vermunt Algemeen

ROOSENDAAL - Na een droge start gaat het zaterdag in de middag en avond flink regenen. Daarbij steekt een onstuimige westenwind op. Ook zondag blijft het niet droog en kunnen we buien verwachten, maar de neerslag valt erg mee en tijdens droge perioden kan de zon even doorbreken.

Wie zaterdag buitenactiviteiten gepland heeft, kan het beste in de ochtend op pad gaan. Het is dan nog een tijdje droog en vooral in het oosten kan de zon nog even schijnen. Vanuit het westen trekken steeds meer wolkensluiers voor de zon langs. Aan het eind van de ochtend stijgt in het zuidwesten de kans op regen en in de middag gaat het op steeds meer plaatsen regenen. Het wordt 4 graden in Groningen tot 8 graden in Zeeland.

In de avond regent het in vrijwel het hele land. Soms kan het even flink plenzen. De wind draait van zuidwest naar west en wordt matig tot vrij krachtig. In het westelijk kustgebied wordt de wind krachtig tot hard en is kans op zware windstoten tot 80 km/uur. Aan zee kan tijdelijk een stormachtige wind komen te staan met uitschieters naar 90 km/uur.

Zondag ook droge perioden
Om lekker op pad te gaan is zondag de beste dag. De laatste regen verlaat het noordoosten in de loop van de ochtend. Daarna vallen vallen verspreid over het land enkele buien, maar er zijn wel geregeld droge perioden en daarin kan de zon soms even doorbreken. Bij een matige westenwind wordt het 5-7 graden en voor de tijd van het jaar is dat heel normaal.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief