Op het braakliggende terrein waar eerder de Kringloopwinkel staat, komen 26 nieuwe woningen.
Op het braakliggende terrein waar eerder de Kringloopwinkel staat, komen 26 nieuwe woningen. Foto: Archieffoto Google Maps

Woningcorporatie Alwel wil 26 woningen realiseren aan Jacobus Vosstraat

Door: Remko Vermunt Algemeen

ROOSENDAAL - Woningcorporatie Alwel wil 26 (gestapelde) woningen realiseren aan de Jacobus Vosstraat. Dat meldt de gemeente Roosendaal.

De woningbouwcorporatie heeft een woningbouwplan ontwikkeld voor de locatie in de Westrand waar voorheen een Kwikfit en later een kringloopwinkel gesitueerd waren. Inmiddels is dat pand gesloopt en is er sprake van braakliggende grond. Alwel heeft, volgens de gemeente Roosendaal, een stedenbouwkundig aanvaardbaar bouwplan ontwikkeld.

De plannen passen echter niet in het huidige bestemmingsplan, daarom is ervoor gekozen om voor deze locatie een nieuw bestemmingsplan op te stellen. “Tegen het ontwerpbestemmingsplan is één zienswijze ingediend. Deze is van een gemeentelijk antwoord voorzien, maar heeft niet geleid tot aanpassing van het bestemmingsplan”, aldus de gemeente. Daarmee lijkt de weg vrij voor de realisering van de 26 woningen. De doelgroep? Senioren (begane grond) en alleenstaanden/tweepersoonshuishoudens (eerste verdieping).



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief