Afbeelding
Foto: Remko Vermunt

GGD heropent vaccinatielocatie in Roosendaal

Door: Remko Vermunt Algemeen

ROOSENDAAL - GGD West-Brabant heropent op dinsdag 25 januari de vaccinatielocatie op de locatie Tussenriemer 25 in Roosendaal. Deze locatie is op dit moment al in gebruik als testlocatie, maar wordt uitgebreid met vaccinaties. 

De vaccinatielocatie gaat op dinsdag open en is vanaf dan vier dagen in de week geopend. “We vaccineren op dinsdagen, donderdagen en vrijdagen van 8.00 tot 15.00 uur en op woensdagen van 11.00 tot 19.00 uur”, aldus de GGD. Volgens Linda Vlamings van de GGD gaat deze locatie open om ervoor te zorgen dat mensen zich dicht bij huis kunnen laten vaccineren. “We merken toch dat mensen Bergen op Zoom of Breda International Airport te ver weg vinden.”

Door nu ook een locatie in Roosendaal te openen, kunnen mensen dus ook dichter bij huis gevaccineerd worden. “Je merkte dat de vorige periode ook. Toen hebben we een prikbus ingezet en dat levert toch een hogere vaccinatiegraad op.” Mocht blijken dat er in Roosendaal behoefte aan extra openstelling, dan wordt er door de GGD snel geschakeld. “We willen de capaciteit natuurlijk zo goed mogelijk verdelen.” Op dit moment is er ruimte voor zo’n 800 prikken per dag.

Inwoners uit Roosendaal en omgeving kunnen vrij inlopen voor een eerste of tweede vaccinatie én voor de boosterprik. Wie gewoon een afspraak wil maken, kan terecht op www.coronavaccinatie-afspraak.nl of telefonisch via het Landelijk Vaccinatie Afsprakennummer (0800-7070).



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief