Afbeelding
Foto: Luc van Leeuwe/www.lucvanleeuwe.com

Roosendaal kiest niét voor zomercarnaval: ‘Houden vast aan traditie’

Door: Remko Vermunt Algemeen

ROOSENDAAL - Stichting Carnaval Roosendaal kiest niet voor de optie om het carnavalsfeest te verplaatsen naar een andere periode in het voorjaar of de zomer. Dat heeft de stichting vandaag bekendgemaakt. Er komt daarmee, als het aan de stichting ligt, geen zomercarnaval.

“Wij houden vast aan onze traditie dat carnaval thuis hoort tussen 11-11 en aswoensdag. We gaan ervan uit dat we in 2023 ons carnavalsfeest gewoon weer als vanouds zullen kunnen vieren”, stelt de stichting. 

Eerder maakte de stichting al bekend dat de carnavalsoptocht niet door zou gaan en inmiddels is besloten om alle andere activiteiten in aanloop naar het carnavalsweekend eveneens te schrappen. Twee activiteiten gaan echter wel door.  ”Na goed overleg met de gemeente is besloten om in ieder geval twee activiteiten alvast toch door te laten gaan. Het betreft hier de verkoopdag op 29 januari en de verspreiding van de Kwakkelkraant met de bijbehorende collecte op zaterdag 5 februari.”

Toch is het glas volgens de stichting nog altijd halfvol. “We houden er rekening mee dat er mogelijkheden komen om carnaval op één of andere manier te vieren. We wachten daarvoor de persconferentie af van 25 januari.” Met de gemeente, horeca en de Kring wordt daarna besproken welke mogelijke opties er nog te realiseren zijn. “Die zullen we vervolgens verder uitwerken. Dat we dan een beroep doen op ieders creativiteit en improvisatievermogen is natuurlijk duidelijk. Maar wij komme immers niet voor niks van goej uize!”



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief