Foto: Remko Vermunt

Fatimakerk als nieuwe woonlocatie voor S&L Zorg: ‘multifunctionele plek voor wonen, zorg en dagbesteding’

ROOSENDAAL - Zorgorganisatie S&L Zorg ziet volop mogelijkheden in de Fatimakerk als nieuwe woon- en werklocatie voor mensen met een verstandelijke beperking. Afgelopen najaar werd er al een intentieverklaring getetekend met de beheerder van de kerk: FLS Vastgoed. Vandaag ging de projectontwikkelaar uit Best in digitaal in gesprek met de omgeving over deze plannen. 


Martijn van Boven van FLS vastgoed sprak vandaag met enkele buurtbewoners. Het onderwerp van het gesprek was het bestemmingsplan van de kerk, waarbij S&L Zorg in beeld is als toekomstige huurder. Er werd onder andere gesproken over de geschiedenis van de locatie, maar samen met buurtbewoners werd ook gekeken naar plannen voor de toekomst. Het plan is om de kerk en het gebied eromheen te ontwikkelen als locatie waar mensen met een verstandelijke beperking kunnen wonen en werken. Maar ook als locatie waar mensen elkaar ontmoeten en ervaren dat iedereen gelijkwaardig en uniek is. 

In de loop van 2021 kwam zorgorganisatie S&L Zorg in beeld als mogelijke huurder van de kerk. S&L Zorg - een zorgorganisatie voor mensen met een verstandelijke beperking - heeft momenteel meerdere locaties in Roosendaal en omstreken, waaronder zorgwijk Sterrebos. In de Fatimakerk, en in de nieuwbouw die achter de kerk gebouwd kan worden, zien zij een mooie toekomst voor bewoners die nu nog op verschillende buitenlocaties in de wijken wonen. 

Marjolijne Lewis (bestuurder S&L Zorg): “We willen graag moderne en ruime woningen realiseren die gericht zijn op de toekomst. De Fatimakerk en het nieuw te bouwen pand biedt S&L Zorg kansen om een multifunctionele plek te creëren waar wonen, zorg en dagbesteding centraal staan en de hele wijk van profiteert!” De komende tijd zal benut worden om te onderzoeken of deze locatie daadwerkelijk voldoet aan alle wensen en eisen van S&L Zorg.

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715234500&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/roosendaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief