Afbeelding
Foto: VVD Roosendaal

Roosendaalse VVD presenteert leesbaar en beluisterbaar verkiezingsprogramma

Door: Remko Vermunt Algemeen

ROOSENDAAL - De Roosendaalse VVD presenteert het verkiezingsprogramma 2022 in diverse varianten. Dit jaar is er ook een versie voor mensen die slechter zien. VVD-lijsttrekker Sanneke Vermeulen: “We hebben als VVD twee innovatieve oplossingen bedacht om ons verhaal voor Roosendaal over te brengen aan mensen die slechter zien.”

“Dit kunnen mensen zijn net zoals ikzelf met een visuele beperking tot aan mensen die een leesbril nodig hebben om tekst te kunnen lezen. Voor ons is het belangrijk dat de verkiezingen zo toegankelijk mogelijk zijn. En dit betekent ook dat de kiezer, ongeacht of je een beperking hebt, zich goed kan voorbereiden op wat hij of zij stemt. Een verkiezingsprogramma is een onderdeel van deze voorbereiding. Wij vinden het dan ook belangrijk dat mensen die minder goed kunnen zien het programma kunnen lezen.” 

De VVD heeft het expertisecentrum voor blinden -en slechtzienden, genaamd Visio, om advies gevraagd om hen te adviseren over het gebruik van lettertypes en lettergrootte. Ook hebben zij voor mensen die blind zijn, of niet kunnen lezen omdat zij laaggeletterd zijn, een podcast gemaakt. In die podcast vertelt de lijsttrekker per hoofdstuk het verkiezingsprogramma. De luisterversie is te vinden op Spotify, Google -en Apple Podcast. 

“De VVD staat voor gelijkwaardigheid. Iedereen verdient de kans om zich goed in te lezen waar een partij voor staat. En op deze manier proberen wij politiek meer begrijpelijk te maken én dichter bij de inwoner te brengen. De VVD wil graag de rest van de politieke partijen in de gemeente Roosendaal ook uitdagen om hun verkiezingsprogramma zo toegankelijk mogelijk te maken voor mensen met  een handicap”, geeft VVD-lijsttrekker Sanneke Vermeulen aan. 

Op donderdag 17 februari om 10:30 bij Parrotia in Roosendaal zal lijsttrekker Sanneke Vermeulen het eerste exemplaar van het verkiezingsprogramma voor slechtzienden aan diverse belangenorganisaties overhandigen. Tevens zal vanaf dat moment de podcast live gaan.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief