Afbeelding
Foto: Amber Janssen

Stemhulp online voor Roosendaalse gemeenteraadsverkiezingen

Door: Marjanne Havelaar Algemeen


ROOSENDAAL - Om inwoners te helpen bij het maken van hun keuze bij de gemeenteraadsverkiezingen heeft de gemeente Roosendaal sinds vandaag een stemhulp beschikbaar. Met stellingen over lokale thema’s krijgen inwoners een goed inzicht in de standpunten van de deelnemende politieke partijen.

In Roosendaal zijn twintig stellingen over lokale kwesties in de stemhulp opgenomen. Per stelling kan elke burger met behulp van een schuifbalk bepalen waar hij of zij staat. Daarnaast is het bij iedere stelling mogelijk om direct de eigen mening met die van de partijen te vergelijken of de toelichting van de partijen te bekijken. Na het invullen wordt getoond met welk partijprogramma de meeste overeenstemming is.
Burgemeester Han van Midden: “Deze stemhulp kan u - samen met de verkiezingskrant die binnenkort op de deurmat valt en de verkiezingswebsite www.roosendaal.nl/verkiezingen - helpen om uw politieke keuze goed te bepalen. Uw stem is écht belangrijk. Het uitbrengen van uw stem tijdens de verkiezingen is de meest directe manier om mee te kunnen doen in een democratie. Het is een voorrecht dat we mogen stemmen, dus maak er gebruik van!”
MijnStem is in meerdere gemeenten beschikbaar. In iedere gemeente is door MijnStem geïnventariseerd welke thema’s er op lokaal niveau spelen en welke plannen de politieke partijen voor de gemeente hebben. Op woensdag 16 maart zijn de gemeenteraadsverkiezingen. De stemhulp van MijnStem kan worden ingevuld viawww.roosendaal.nl/stemhulp.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief