Afbeelding

Roosendaals Toneel komt met voorstelling: Vrienden!?

Door: Remko Vermunt Algemeen

ROOSENDAAL - Het Roosendaals Toneel brengt 18 en 19 maart twee toneeluitvoeringen (onder de titel ‘Vrienden!?’) in de kleine zaal van Schouwburg De Kring in Roosendaal. Enkele dagen later, op woensdag 23 maart om 20.30 uur, is de film waarop het stuk gebaseerd is te zien in C-Cinema, naast De Kring!

‘Perfetti sconosciuti’ (perfecte vreemdelingen), een film van Paolo Genovese uit 2016, maakte diepe indruk op regisseur Paul Lutgerink. Zo diep dat hij sinds hij de film voor het eerst zag het verhaal naar het toneel wilde brengen. Dat gaat binnenkort gebeuren: Roosendaals Toneel en Paul hebben elkaar gevonden in een uniek project: van film naar toneel. Omgekeerd is vaker vertoond, maar deze keer heeft de regisseur een script geschreven, gebaseerd op de film.

In samenwerking met C-cinema en Cinema Paradiso krijgt de geïnteresseerde film- en/of toneelliefhebber de unieke mogelijkheid om één verhaal met behulp van twee media kort na elkaar te zien: De voorstelling van het Roosendaals Toneel op 18 en 19 maart in De Kring en de film op woensdag 23 maart in de bioscoop. Financieel ook aantrekkelijk: wie zijn schouwburgkaartje aan de kassa van de bioscoop laat zien krijgt daar twee euro korting.

Regisseur Paul Lutgerink over Vrienden!?: “Het is de zwarte doos van ons leven. Hoeveel stellen zouden er niet uit elkaar gaan als ze in elkaars telefoon zouden kijken?” Wat is er eigenlijk gezelliger dan een avondje doorbrengen met je beste vrienden, je jeugdvrienden, de jongens van vroeger, die je al jaren kent? Je geniet van lekker eten, van elkaars gezelschap, van een goed gesprek en je kunt weer eens lekker lachen. Het zou weer een perfecte avond kunnen worden. 

“Die krengen verpesten ons leven. Niets is nog privé. En dat staan we elke dag toe zonder het te beseffen”. Maar dan is er dat spel dat één van de partners voorstelt. Ze komt met het idee om tijdens het eten alle telefoons op tafel te leggen. Als er iets binnenkomt – sms, whatsapp, of wat dan ook – moet dat voorgelezen worden. En de gesprekken gaan op de speaker! Doe je dan mee? Kun je er onderuit zonder schuld te bekennen of af te gaan voor je vrienden? Wat voor geheimen verbergt jouw telefoon? 

Deze avond komt iedereen aan tafel en in de zaal komen we er achter of we te maken hebben met trouwe vrienden of met perfecte vreemdelingen. ‘Vrienden!?’ is te zien vrijdag 18 maart om 20.15 u en zaterdag 19 maart om 20.15 uur in de kleine zaal van De Kring. Kaarten à € 14,50 zijn te reserveren: www.dekringroosendaal.nl. De filmversie ‘Perfetti sconosciuti’ is te zien op woensdag 23 maart om 20.30 u in C-cinema in de Nieuwstraat in Roosendaal. Twee euro korting als u uw kaart voor de toneelversie kunt overleggen!



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief