Afbeelding
Foto: Will Rombouts

Cultuurhuis Bovendonk na jaren van verbouwing officieel geopend

Door: Marjanne Havelaar Algemeen

ROOSENDAAL - Wethouder Toine Theunis heeft afgelopen week, samen met voorzitter Geert van der Horst, officieel het Cultuurhuis aan Bovendonk 111 geopend. De Stichting Cultuurhuis Bovendonk beheert de voormalige huishoudschool die is omgebouwd tot een volledig duurzaam cultuurhuis. Voorzitter Geert van der Horst vertelt dat de in 2019 opgerichte organisatie direct voor een stevige klus stond. 


,,De clubs uit de gebouwen van Mariadal en Essent zijn in het nieuwe gebouw ondergebracht. De overgebleven ruimtes werden beschikbaar gesteld aan andere organisaties met een culturele inslag.” Nu telt het Cultuurhuis 39 vaste huurders en 14 incidentele huurders. Er volgden omvangrijke verbouwingswerkzaamheden. “Kooklokalen en een computerlokaal zijn niet erg geschikt als repetitiegelegenheid.” De bouwers stuitten op onverwachte verrassingen als asbest, vleermuizen en lekkages.

Cultuurhuis Bovendonk biedt kansen aan amateurgezelschappen om hun cultuurbeleving tot uiting te brengen. “Denk aan ruimtes voor muziek-, zang-, dans- en toneelgezelschappen, foto- en filmclubs. Ook de school voor de kunsten is in het Cultuurhuis gevestigd.” Een doelstelling van het Cultuurhuis is bevordering van samenwerking tussen organisaties. “Als bestuur zijn we er trots op dat deze veel meer dan verwacht uit de verf komt. Eigenlijk van meet af aan werden we hierdoor zeer aangenaam verrast. Verenigingen gingen met elkaar in gesprek, verleenden diensten aan elkaar en leenden spullen aan en van elkaar. Graag nodigen wij belangstellenden uit om binnen te kijken op 11 juni.”



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief