Afbeelding

Anissa uit Wouwse Plantage doet mee in Million Dollar Island

Door: Remko Vermunt Algemeen

WOUWSE PLANTAGE - De 53-jarige Anissa Richmond-Parry uit Wouwse Plantage is één van de honderd deelnemers aan het nieuwe televisieprogramma: Million Dollar Island. In dit programma moeten 100 willekeurige deelnemers twee maanden overleven op een onbewoond eiland. 

“Ik heb meegedaan omdat ik al meer dan 35 jaar in de paarden werk. Daardoor ben ik niet vaak van huis en ook bijna nooit op vakantie geweest”, vertelt Anissa. “Het leek mij een fantastische kans om eens iets totaal anders, geks te doen. Ik wilde nieuwe mensen ontmoeten en natuurlijk mijzelf op de proef stellen. Noem ‘t een bucketlist-dingetje!”

In het programma krijgt iedere deelnemer een polsbandje ter waarde van 10.000 euro. De honderd bandjes samen maken één miljoen euro. De bandjes verlaten het eiland nooit. Deelnemers wel. Zij geven op óf ze verliezen een spel. Ga je zelf weg? Dan mag je je bandje aan een vriend(in) geven. Verlies je een spel? Dan wint de tegenstander jouw bandje. Uiteindelijk zijn er dus steeds minder deelnemers met steeds meer bandjes (geld) om hun pols.

De eerste dagen waren volgens Anissa alles behalve leuk. Op het eiland stonden een aantal kratten met eten en materialen. Binnen tien minuten was bijna alles geplunderd. “Toen na 10 minuten de mensen het meeste hadden weg geplunderd, ben ik naar een kist gelopen waar ik nog 1 klein flesje olie vond. Dat was mijn buit”, legt Anissa uit. Toch kon ze later wel genieten van de ervaring.  ”Wat ik het allermooist vond, waren de vuurvliegjes ‘s avonds. Het was gewoon sprookjesachtig zoals die rond dansten in de lucht. De zonsondergang, blauwe zee, rust en nieuwe vriendschappen waren zeker de moeite waard.”

Daarentegen waren de nachten op het eiland vreselijk van 17.30 tot 06.00 uur was het volledig donker. “Het was vreselijk vochtig en slapen op een bamboebedje is echt niet comfortabel. Daarnaast moest je in de jungle of zee je behoefte doen en honger was ook wel een dingetje op het eiland. Wij moesten echt met een minimaal rantsoen overleven.” Toch kijkt Anissa positief terug op haar deelname, al mag ze niet verklappen hoe ver ze het geschopt heeft. “Ik heb echt mensen ontmoet die ik anders nooit in mijn leven zou tegen komen. Erg bijzonder.” 

Million Dollar Island is iedere zondagavond om 21.30 uur te zien op SBS6.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief