Afbeelding
Foto: Christian Traets

Daders gewapende overvallen in Roosendaal nog voortvluchtig

Door: Remko Vermunt Algemeen

ROOSENDAAL - De politie heeft de daders van de twee gewapende overvallen die dinsdagavond zijn gepleegd nog niet gepakt. Tijdens de zoektocht werden onder andere politiehonden ingezet en een politiehelikopter heeft meegezocht naar de daders, maar dat mocht niet baten. De politie is dan ook op zoek naar mensen die meer weten over de daders.

Twee supermarkten in de wijken Kalsdonk en Langdonk zijn dinsdagavond 16 maart door gewapende mannen overvallen. Er raakte niemand gewond. Rond 19.40 uur sloeg een overvaller met een mes toe bij de ALDI-supermarkt aan de Philipslaan. Onder bedreiging van het wapen eiste hij geld. De man vluchtte daarna weg in de richting van de Marconistraat. Hierna ontbreekt ieder spoor van hem. Deze overvaller had een baard en opgeschoren zwart haar. Hij droeg een zwarte jas en vluchtte te voet weg met een plastic tasje.

Signalementen

Een kwartier later werd de Jumbo supermarkt aan de Lindenburg overvallen. Twee jongemannen bedreigden de medewerkers ieder met een mes. Na de overval renden ze met de buit richting de Suzannadonk. Een van de overvallers was ongeveer 1.75 centimeter lang, droeg een zwart Adidas trainingspak met witte strepen en sneakers. Hij had een witte pet op. De tweede overvaller had een zwarte joggingsbroek met een witte streep op de zijkant aan. Verder een zwarte hoodie met capuchon, sneakers, zwart mondmasker en zwarte handschoenen. 

Na beide overvallen verspreidde de meldkamer Burgernetmeldingen met signalementen van de drie daders. In de omgeving van de supermarkt zochten agenten naar sporen, maar de daders zijn nog voortvluchting. De politie stelt daarom een onderzoek in en zoekt mensen die meer over deze incidenten weten. Hebt u meer informatie? Bel dan met de politie: 0900-8844. Of via het Politie WhatsApp nummer 06 - 1220 7006. Belt u liever anoniem, dan kan dat via Meld Misdaad Anoniem (0800 – 7000).  

Overeenkomsten

Recent werden al twee supermarkten aan het Tolbergcentrum overvallen. Zo sloegen op donderdagavond 3 maart twee overvallers toe op de AH-supermarkt. Ruim een week later, op vrijdagavond 11 maart, werd de Plus supermarkt overvallen. Uiteraard onderzoekt de recherche of deze overvallen iets met elkaar te maken hebben.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief