Foto: Remko Vermunt

Een groot feest tijdens La Vuelta in Roosendaal

WOUWSE PLANTAGE - Ze hebben er twee jaar op moeten wachten, maar nu lijkt het er eindelijk van te komen. Op zondag 21 augustus trekt de derde etappe van de Spaanse wielerronde La Vuelta door West-Brabant en daarmee komen de renners ook door Wouwse Plantage en Roosendaal. En dat gaan we merken, want de komende periode worden er tal van evenementen georganiseerd om van de doorkomst een feestje te maken voor jong én oud.


Met het onthullen van het doorkomstbordje in Wouwse Plantage is afgelopen week het officiële startschot gegeven in voorbereiding op de doorkomst van La Vuelta. “We hebben er twee jaar op moeten wachten”, stelt wethouder René van Ginderen. “Gelukkig kan er weer heel veel meer en kunnen we nu de 75e editie van de Spaanse ronde beleven. Dat is best bijzonder, omdat de etappekoers slechts drie keer eerder buiten Spanje is gestart.”

En daarom wil de wethouder, in samenwerking met de lokale wielercomités, er één groot feest van maken. “Daarbij zetten we het wielrennen niet centraal, maar vooral het samenzijn.” De renners komen immers straks in een flits voorbij. “Ze komen vanuit Bergen op Zoom, via Huijbergen en dan rijden ze via Wouwse Plantage en Roosendaal naar buurgemeente Rucphen. De koers een beetje kennende, verwacht ik dat ze bij ons gaan aanzetten en harder gaan rijden. We verwachten hier echt tempo, dus ze zijn zo voorbij. Toch willen we dat het de hele dag en misschien wel de hele week feest is.”

Het officiële startschot voor die feestelijkheden wordt op woensdag 11 mei gegeven, precies 100 dagen voor de start van de Vuelta. “We beginnen met een wielercafé.” Met oud deelnemers zoals Hennie Kuiper (twee etappeoverwinningen), Jeroen Blijlevens (vijf etappeoverwinningen) en Adri van der Poel worden herinneringen opgehaald en mooie anekdotes gedeeld. De avond wordt ingevuld met onder andere een wielerquiz, muziek en dans. Ook is er een boekpresentatie van John van Ierland en wordt er vooruitgeblikt op het WK Veldrijden in 2023 in Hoogerheide. Dit alles onder begeleiding van NOS presentator Sjoerd van Ramshorst. 

“Dat is een mooie opmaat van wat er allemaal gaat gebeuren. Er zijn al zoveel mooie ideeën en we roepen iedereen op om met ons mee te doen.” Zo wordt er op zaterdag 20 augustus in Nispen de ‘21 Etapas de Nisipa’ georganiseerd. Zij serveren 21 figuurlijke tapas in de vorm van 21 bijzondere bijdragen. De Vuelta van 2022 bestaat namelijk ook uit 21 etappes. Alle culturele etappas zullen aan elkaar gekoppeld worden door het levensverhaal van Luc Suijkerbuijk.

Daarnaast staat er nog veel meer op de planning. Tijdens de doorkomst van La Vuelta ‘kleurt de Boulevard rood’ in de Wouwse Plantage. Dit is dé plek om de doorkomst van de Vuelta te bekijken van dichtbij. Er worden tal van activiteiten georganiseerd voor jong en oud en op een groot scherm is de koers live te volgen. Ook aan de jeugd is gedacht. Kinderen kunnen bij bijna alle wielerevenementen van de Wielerzomer meedoen aan een ‘dikke banden race competitie’ om zo ‘Talent van Roosendaal’ te worden.

Meld je idee aan 

Heb jij een leuk idee voor een activiteit in de 100 dagen voorafgaand aan de start van La Vuelta? Kijk dan op www.evenementenloketroosendaal.nl voor meer informatie en meld jouw idee aan!

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715234500&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/roosendaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief