Uitnodiging
Uitnodiging Foto: Scouting Fridtjof Nansen

Scouting Fridtjof Nansen viert alsnog de reünie

Sport en vereniging

ROOSENDAAL - Opgericht in 1945 en tot op de dag van vandaag een gezellige scouting groep. Een mooie omschrijving van Scouting Fridtjof Nansen.

Oorspronkelijk zou de reünie om hun 75 jarig bestaan te vieren plaatsvinden op 16 mei 2020. Door corona is deze activiteit helaas meerdere malen uitgesteld. Gelukkig kunnen zij nu melden dat de reunie voor hun 75+2 jarig bestaan gaat plaatsvinden op 16 mei 2022.

De voorbereidingen hiervoor zijn in volle gang en de aanmeldingen stromen binnen. Toch zijn ze constant op zoek naar oud leden die graag hun “oude” scouting tijd weer willen herbeleven. Al is het maar voor 1 dag.

Geschiedenis

In 1929 heeft Pastoor van Aken van de Corneliusparochie een verzoek ingediend voor de bouw van patronaatsgebouw aan de boulevard antverpia om de “schoolvrije” jeugd een plek te geven voor bijeenkomsten. Met de hulp van Kapelaan kops is er tot 1937 gestreden om een bedrag van 25.000 gulden vrij te maken voor een gebouw. In 1937 was het dan ook zover. Op 23 September werd hun eerste blokhuis in gebruik genomen. Helaas werd 3 jaar later het gebouw in beslag genomen door de duitse bezetters en was het jeugdhuis niet langer in functie.

Na de oorlog in oktober 1944 heeft Kapelaan van Arendonck op aandringen van de bisschop de verkennerij weer van de grond te tillen. Destijds kwamen zij samen op de zolder van de schuur van paardenslager Stouthart aan de Hendrikstraat en zo was het begin gelegd voor Scouting Fridtjof Nansen.

Sinds 1981 zit de groep in hun huidige pand “de Fram:”. Een pand waar ze trots op zijn en in de loop van de jaren diverse “upgrades” aan uit hebben gevoerd. Zo zijn er zonnepanelen gelegd en is er een CV installatie gerealiseerd. Alle verlichting is vervangen door energiezuidige LED verlichting. Dit alles in het kader van de verduurzaaming en behoud van het klimaat.

Reünie

De reunie zal plaatsvinden op hun scoutinggebouw op zaterdag 14 mei. Bent u lid geweest en wil u graag uw jeugdhobby weer eens herbeleven meld u dan aan op www.scoutingfn.nl/reunie.

Ook zijn ze continu op zoek naar oude memorabilia en oude foto’s. Heeft u deze liggen en wilt u deze graag delen met ze. Mail dan naar reunie@scoutingfn.nl.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief