Schaakavond Jeugd SV De Pion.
Schaakavond Jeugd SV De Pion. Foto: Richard de Witte

Schaakavond jeugd SV De Pion

Sport en vereniging

ROOSENDAAL - Afgelopen vrijdag avond was het een bijzondere avond bij de jeugd van SV De Pion. Ten eerste was het de laatste avond voor de potentiële nieuwe jeugdleden, het was alweer de laatste avond van Sjors Sportief.

Ondanks dat we een lage opkomst hadden, was het toch weer een geslaagde editie van dit leuke en leerzame evenement. We hebben weer een aantal kinderen enthousiast kunnen maken voor de schaaksport. Een sport waarbij het niet uitmaakt welke kleren je aan hebt, er zijn geen speciale wedstijdtenue ’s, geen speciale schoenen. Je hoeft zelfs voor een schaakwedstrijd, competitie of schaakles geen eigen bord mee te nemen. Hoe ideaal is dat. Je kunt het leren, zonder dat je er zelf voor hoeft te investeren in eerste instantie. En als je het leuk vindt om te doen, dan kun je altijd nog een schaakbord met schaakstukken kopen. En het geluk is, het bord en stukken zijn al eeuwen hetzelfde en zal waarschijnlijk nooit gaan veranderen. Dus niet elk seizoen een nieuwe outfit omdat de shirtsponsor is gestopt.

Maar ook voor onze eigen jonge geesten was een spannende avond, tenminste voor sommige. Vanavond was het de laatste avond van de interne jeugd competitie. Voor diverse jeugdleden was het een gewoon gezellig potje schaak, waar niets meer van af hing, doordat bij hun de competitie al gespeeld was, en in plaats van naar huis te gaan, werd er natuurlijk gewoon gespeeld. Maar voor sommige spelers was het toch een “spannende avond” bij winst of verlies, al dan niet van een tegenstander, kon toch de beslissing geven tussen een medaille of net buiten de boot vallen.

Volgende week zal er niet geschaakt worden vanwege het paasweekend, maar de week daarop is de feestelijke uitreiking van de prijzen en zullen de winnaars van de wintercompetitie worden bekendgemaakt. Traditioneel gebeurt dit met de nieuwjaarsreceptie, maar door de crisis waar we het met z’n alle al uitgebreid over gehad hebben, is het uit gesteld. Maar tijdens deze avond zal er ook een speciale partij schaak gespeeld worden bij de jeugd. Buiten de prijsuitreiking zal er ook het gezellige surprise schaak gespeeld, maar daarover later meer. Deze avond zal er geen les zijn. Na deze avond is het tijd voor de mei vakantie, en wordt er twee weken geen les gegeven. Wel is er op zondag 24 april de pupillen dag en open Brabants snel schaak kampioenschap.  Meer informatie is terug te vinden op onze website www.depion.nl

Senioren
Ook onze senioren spelen weer de externe competitie, eerst een stuk over De Pion 1 tegen De Baronie. Ivo Kok zorgde op het eerste bord tegen ‘good old’ (of was het nou ‘still young’) Rens Oomen voor een mooie overwinning.  Hoe primitief ik het publiceren van het diagram nu ook doe, maakt hopelijk niet uit. Het mat dat Ivo vanmiddag op het bord toverde verdient gewoonweg een diagram. Verder in de wedstrijd was er misschien op een enkel bord door ons nog wat meer te halen geweest, maar anderzijds had bijvoorbeeld ikzelf ook geluk.  Mijns inziens al met al een verdiende overwinning voor de mannen van De Baronie.

Maar ook de heren van De Pion 2 zijn in actie gekomen. De wedstrijd tegen Raadsheer 2 was uitgesmeerd over 2 dagen. Op vrijdagavond, tijdens de clubavond van De Pion, werden 2 partijen voor uitgespeeld. Bas Robben en Joshua Prevoo namen voor De Pion 2 de honneurs waar. Op zondag namiddag heeft het 2e team van De Pion een mooie overwinning behaald op het 2e team van De Raadsheer.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief