Jess en Jim Wildhagen; trotse winnaars van de IQ Gouden Speurtocht
Jess en Jim Wildhagen; trotse winnaars van de IQ Gouden Speurtocht Foto: Archied IQ Aarmoei-nieke

Jeugd wint de IQ Gouden speurtocht

Sport en vereniging

ROOSENDAAL - Vele inzendingen maar er kan maar 1 winnaar zijn. De serpentine zijn overal inmiddels wel neergedaald en de feestcafés zijn weer bruine kroegen geworden. Maar het IQ Aarmoei-nieke van Roosendaol had nog een belangrijke taak liggen om al hun carnavalsactiviteiten af te sluiten.

In de vijf dagen waarin dit jaar toch carnaval kon worden gevierd verraste de mannen van de Kaai hun achterban en overige tullepetaone met tóch een gouden bolhoed, een volledig gouden Kaai, een gouden koets en een gouden speurtocht. Kort na de carnavalsdagen togen ze alweer naar de nieuwe markt om hun uitgestelde nieuwjaarsconcert gestalte te geven met een eerbetoon aan de Trommelaeren van Roesendaele waaraan zo’n 50 éxtra muzikanten deelnamen.

Inmiddels zijn de mannen alweer druk met de voorbereidingen van hun a.s. koningsconcert en het op 25 juni geplande zomeravondconcert. Maar eerst moest de gouden speurtocht nog netjes worden afgewerkt. Tussen de vele inzendingen werden meerdere goede antwoorden gevonden maar ook zag men dat enkele deelnemers ‘nat gingen’ op kleine foutjes. De deelnemers met een goed ingezonden antwoord hebben inmiddels een berichtje met eeuwige roem ontvangen van de heren in het zwart-wit en onlangs volgde de officiële prijsuitreiking aan de uiteindelijke winnaar.

Hiervoor togen 2 IQ-heren naar de voordeur van broer en zus Jim & Jess Wildhagen. Als winnaars van de gouden speurtocht ontvingen ze nóg een puzzel. Deze mogen ze de komende dagen rustig thuis leggen.

Omdat Jim enthousiast trompetspeler is ontving hij uit handen van IQ’r Dick Kegel ook nog de officiële partituur van het IQ lijflied “Jef & Lena”. Hij krijgt deze maand de tijd om te oefenen waarna hij op koningsdag (’s middags v.a. 15.00 uur) mag aansluiten als gastspeler op het IQ Koningsconcert in Café de Veestallen op de Kaai.

En zo laat ook nu het IQ Aarmoei-nieke van Roosendaol zien, ‘t IQ gaòd aaltij deùr!



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief