Afbeelding
Foto: Internetbode

Broodfonds voor ondernemers uit Roosendaal

Door: Marjanne Havelaar Algemeen

ROOSENDAAL - Het Broodfonds in Roosendaal heeft nog plaats voor ondernemers en daarom organiseren ze een bijeenkomst op maandag 9 mei. Voor ondernemers die arbeidsongeschikt worden en zonder werk geen inkomen meer hebben, is dit solidaire vangnet voor en door ondernemers opgezet. Hierin steunen zij elkaar bij ziekte met schenkingen. 

Het idee van ieder Broodfonds is eenvoudig: deelnemers kennen en vertrouwen elkaar. De maximaal vijftig deelnemers zetten elke maand een vast bedrag opzij op een persoonlijke bankrekening. Zodra een van hen arbeidsongeschikt raakt en minder of geen inkomen meer heeft, maken alle anderen schenkingen over. Bij elkaar vormen die kleine bedragen een maandinkomen voor de zieke. Het geld dat deelnemers niet schenken, blijft van henzelf.

Miriam Hereijgers is bestuurslid van Broodfonds Broodje Buffer uit Roosendaal. Ze is enthousiast over het Broodfonds en zoekt ondernemers die aan willen sluiten: “Ik ben enorm gecharmeerd van het principe van het Broodfonds. We hebben een mooi Broodfonds met ondernemers van diverse pluimage. Het is een zakelijke afspraak met elkaar. Maar in de kern gaat het over vertrouwen en compassie met je medeondernemers. Dat spreekt me aan. Ik zie het als een meerwaarde dat ik zo andere, gelijkgestemde ondernemers verder leer kennen. ” 

In Nederland zijn sinds 2011 al 623 Broodfondsen opgericht met 28.350 zelfstandigen. Het uitgangspunt van alle Broodfondsen is elkaar helpen als het nodig is. In een Broodfonds kennen deelnemers de mensen die zij steunen. Zij maken samen een aantal basisafspraken, die het eenvoudig en betaalbaar houden. Zij organiseren daarvoor jaarlijks een paar bijeenkomsten. Met regelmaat ontstaan er mooie zakelijke initiatieven in Broodfondsen.

Een Broodfonds is er voor ondernemers met en zonder personeel, met VOF of BV en voor allerlei beroepen. Wil je meer weten over dit Broodfonds? Stel je vraag op de informatieavond in Roosendaal. Die is op maandag 9 mei 2022 en start om 19.30 uur (19.00 uur inloop) . De locatie is Wijkhuis de Wieken, Gezellelaan 45, 4707 CC Roosendaal. Graag vooraf aanmelden via de website. www.broodfonds.nl 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief