De kampioenen Dames C met hun trotse coaches.
De kampioenen Dames C met hun trotse coaches. Foto: Brechje Bierbooms

HV Heerle kampioen bij de Jupitercup in Franeker

Sport en vereniging

HEERLE - Vrijdag 15 april vertrokken 4 teams B en C jeugd met veel supporters richting Franeker voor de Jupitercup! Een binnen de handbalwereld bekend internationaal toernooi waarbij jeugd en senioren strijden voor de Jupitercupbeker.

Vrijdagavond was de aftrap met het openingsfeest met drive-in show. De teams sliepen in de gymzaal en vele supporters van HV Heerle hadden zich gesetteld in verschillende accommodaties in en rondom Franeker. Na een stevig ontbijt speelde de teams zaterdag de voorronden maar al snel werd duidelijk dat de tegenstanders een zware dobber hadden aan de spelers van HV Heerle. De meiden C hadden zich als 1e geplaatst in hun poule.

Na de wedstrijden was er tijd voor ontspanning. Eerst een diner en zaterdagavond had de jeugd een tropisch feest in het zwembad. Zondag waren de finalewedstrijden en alle teams van HV Heerle gingen ook deze dag weer flink aan de bak. De weinige uurtjes slaap waren hier en daar merkbaar, maar het resultaat loog er niet om en resulteerde dat HV Heerle met een paar mooie bekers naar huis ging.

De heren B wisten een fantastische 3e plaats te behalen. De heren C een mooie 4e plaats. De dames B een mooie 5e plaats maar de dames C waren onverslaanbaar. Met 0 wedstrijden verloren, werden zij met recht kampioen in hun poule! De finale tegen PCA Kwiek, welke op divisie niveau spelen was erg spannend. HV Heerle begon sterk en wisten op voorsprong te komen met 6-2. Echter kwam de tegenpartij genadeloos terug en werd het pas echt super spannend toen de tegenpartij met nog maar 1 punt verschil wist terug te komen. Het stond 6-5. De spanning was in het publiek te horen. Wat een support vanaf de tribune. Het galmde HV Heerle door de gehele zaal. In de laatste 2 minuten scoorde HV Heerle de 7-5 en bleek dat de tegenpartij geen schijn van kans meer had. De tijd zat er op en de dames C waren onverslaanbaar kampioen geworden. Wat een ontlading en wat een feest!

De prestatie werd beloond met een mooie beker tijdens de prijsuitreiking. De ochtend werd afgesloten met een heerlijke lunch en daarna met een supergoed gevoel weer naar huis. Het was een fantastisch weekend, waarbij teamspirit, sfeer, saamhorigheid en ambiance de kernwaarde waren met als kers op de taart de mooie overwinningen.

Alle teams van HV Heerle kunnen en mogen trots terugkijken op dit geweldige toernooi.

En of we volgend jaar weer gaan? Als het aan de spelers ligt wel, want dit was een ervaring om nooit meer te vergeten!



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief