Joany op één en Esmee op twee
Joany op één en Esmee op twee Foto: Trainster

Joany van Bodegraven Nederlands Kampioene Turnen

Sport en vereniging

ROOSENDAAL - In het weekend van 23 en 24 april werden voor de eerste en tweede divisie turnsters de bondskampioenschappen georganiseerd in Waalwijk door turnvereniging Alianza. 

Voor deze finale hadden diverse turnsters zich gekwalificeerd in eerdere plaatsingswedstrijden. De zaterdag werd afgetrapt door de jeugd en junior eerste divisie. Dewi en Sterre hadden zich beiden geplaatst voor de finale bij de jeugd C maar helaas kon Dewi uiteindelijk niet deelnemen aan de finale. Sterre moest het alleen in de wedstrijd opnemen tegen 35 andere jeugd turnsters. 

Sterre had een hele goede dag, ze turnde stabiel en werd dan ook tweede allround! Ze sleepte ook nog drie toestelfinales binnen die tijdens het NK in Rotterdam gehouden worden op 23 en 24 juni as. Wat een mooi resultaat!

Bij de Junioren B hadden zowel Joany als Esmee zich geplaatst en zij mochten hun finale turnen in een veld met in totaal 32 turnsters. 

Joany had de wedstrijd van haar leven en ze liet zien wat ze waard is. Hiermee mag ze zichzelf in haar eerste jaar als junior gelijk Nederlands kampioen in de eerste divisie noemen.

Esmee had ook een top dag en mocht naast Joany op het podium gaan staan op plaats twee. Voor Esmee zijn er ook drie toestelfinales binnen gehaald en Joany mag zelfs op alle vier de toestellen de finale turnen op het NK. 

In de laatste wedstrijd van zaterdag mochten Manouk senior A en Renate senior B turnen. Beiden hadden ook 35 tegenstanders in hun categorie waar ze tegen mochten turnen.

Manouk had geen beste balkdag vandaag en stond na drie toestellen vierde in het klassement. Maar een kanjer van een vloeroefening zorgde ervoor dat ze uiteindelijk op de tweede plaats is geëindigd! En drie toestelfinales op het NK.

Renate had vandaag ook geen vriendschappelijke verstandhouding met de balk en brug maar turnde verder wel een nette wedstrijd .Helaas niet genoeg om bovenin mee te doen vandaag. Snel op weg naar huis want zondag mogen ze weer aantreden voor het bondskampioenschap teams. 

Van team B konden Loïs en Dewi helaas alleen aanmoedigen in de finale. Renate, Esmee en Sterre moesten het werk doen deze dag. Drie turnen, drie tellen, een lastig karwei.

Vandaag moest Sterre de balk twee keer verlaten maar Esmee en Renate bleven staan. Verder was het een hele mooie wedstrijd voor alle drie. Esmee haar brug werd wel wat laag gewaardeerd vond het meegereisde publiek en trainster. Uiteindelijk was het wel genoeg voor een podiumplaats en Team B mag zich derde van Nederland noemen in supplement B.

Team A  bestaat uit twee jeugd eredivisie turnster; Bryanna en Naomi, waarvan er per toestel maar één ingezet mocht worden. Manouk en Joany moesten dus wederom ook op zondag alle toestellen turnen. Iefke was bij dit team helaas al eerder weggevallen. Ook voor team A was de balk vandaag wat minder. Maar overall hebben ze een zeer mooie wedstrijd geturnd en eindigden ze uiteindelijk verdienstelijk op een mooie tweede plaats in supplement A. We hebben met de teams zeer goede resultaten neergezet daar wij als één van de weinigen turnsters van lager niveau én van jongere leeftijd, hoger hebben ingeschreven. Knap opgepakt allemaal hoor. We zijn trots op jullie. Alle turnsters die van Dynamo geplaatst waren voor dit of deze NK’s hebben een prijs in de wacht gesleept. Een ervaring die we nog niet eerder gehad hebben denken we.

Al met al een zeer succesvol weekend voor de bovenbouw turnsters van de A selectie. Proficiat! 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief