Afbeelding

Vitaliteitsdagen zijn ‘wake up call’

Sport en vereniging

KBO-Roosendaal heeft i.s.m. Aleco op Sportpark Vierhoeven te Roosendaal woensdag 20 en donderdag 21 april de Vitaliteitsdagen georganiseerd. In totaal hadden 110 senioren zich ingeschreven verdeeld over de vier dagdelen. Het was een groot succes.

De deelnemers uit de regio Roosendaal hebben inzicht kunnen krijgen in hun fysieke mogelijkheden, maar ook in hun mentale gezondheid, voeding en leefstijl. De senioren variërend van 61 tot 90 jaar werden in groepjes onderworpen aan tests op het gebied van uithoudingsvermogen, kracht, mobiliteit, stabiliteit en coördinatie. Ook was er de gelegenheid om een vragenlijst in te vullen die meer inzicht kan geven over voedingspatroon, gewoonten en de mentale conditie van de deelnemers.

Testuitslagen werden genoteerd, wat uiteindelijk tot een gemiddelde leidde en aan het einde kregen de sportievelingen de uitslag mee op een certificaat, waarmee ze veelal trots huiswaarts keerden. Alle deelnemers konden het initiatief zeer waarderen, waren heel positief over de begeleiding van KBO-Roosendaal en Aleco en ervoeren het sociale samenzijn ook als heel prettig, zeker na de lange Coronaperiode. De totale uitslag inclusief het onderzoek naar de mentale conditie en de voeding zal de senioren over een week door Aleco persoonlijk worden toegezonden met een advies en de mogelijkheden om het lichaam Vitaal en Fit te houden.

KBO-Roosendaal hoopt namelijk dat de senioren doelgroep gezond en fit oud wordt. Door de bewustwording en de aanpak van fysiek en mentaal welzijn zou “de zorg” zo lang mogelijk uitgesteld moeten worden. Het is een wake up call: “ik moet er wat aan doen om mijn lichaam en geest te onderhouden!”.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief