Aantal MontVenToppers met Petra Wevers bij de Polar Bear.
Aantal MontVenToppers met Petra Wevers bij de Polar Bear. Foto: Harry Rebbens

MontVenToppers in actie voor Oekraïnse kinderen

Sport en vereniging

ROOSENDAAL - Fietsen is je vrij voelen! Vrijdag 15 april werden door Waterpoort Werkt, een samenwerkingsverband tussen een aantal gemeenten liggend aan de wateren Krammer, Mark, Dintel en Vlietboezem, Rijn-Scheldekanaal, Volkerak en het Zoommeer, zes mooie fietsroutes geopend in een gebied wat bij de fietsers van de vriendengroep Montventoppers uit Roosendaal zeer geliefd is. Bij de opening van deze routes werd aan fietsen het gevoel van vrijheid toegevoegd.  

Momenteel verblijven veel kinderen uit de Oekraïne in onze regio en wat is mooier om juist bij hen weer het gevoel van vrijheid te te versterken met een fiets? 

Petra Wevers van KrachtigBuiten heeft haar bijdrage aan deze fietsroutes voor Waterpoort geleverd. Met haar achtergrond als jeugdhulpverleenster wil zij de kinderen uit de Oekraïne gezond op de fiets krijgen en het gevoel van vrijheid terug geven. Zij heeft contacten met fietsenmakers in de regio en zorgt ervoor dat deze kinderen over een fiets kunnen beschikken en materiaal om deze te repareren en de banden op te pompen. 

Uitreiking cheque

En voor dit doel is geld nodig, iets waar de Montventoppers graag aan bijdragen omdat zij jeugd en mobiliteit hoog in het vaandel hebben staan. 

Zaterdag werd Petra naar het episch centrum van de wielersport in Roosendaal gehaald: De Kade in Roosendaal. ‘Hierrrr aan de Kade’ werd door de Mini-Montventoppertjes Jurre en Wout een cheque ter waarde van € 500,= voor dit goede doel uitgereikt. 

Waarom hier en waarom door Jurre en Wout? Zij hebben de afgelopen weken alle ramen aan de Kade voorzien van mooie blauw gele posters met het opschrift: “Stop de Oorlog“, dus de combinatie van fietsen, vrijheid, Oekraïne sluit perfect bij het doel aan.

Na het uitreiken van de cheque werd Petra door Rolf Timmers nog een keer verrast met de toezegging dat als haar huidige geldpotje leeg is, Volksronde Stichting Wielercomité Roosendaal hun best gaan doen om haar doel te steunen.

En de Polar Bear hoog op zijn sokkel uitkijkend over de Kade, zag als wakend monument aan een even verschrikkelijke oorlog dat waar verbroedering groeit, vrede en vrijheid opbloeit….. 

Wilt u Petra ook helpen?
Dat kan: Alleen ben je sterk, maar samen zijn we sterker.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief