De rust op het landelijk erf van Hoeve Bovendonk
De rust op het landelijk erf van Hoeve Bovendonk Foto: fotograaf SportFrinten

Na twee jaar weer Tocht der Frinten op Hoeve Zonneland

Sport en vereniging

ROOSENDAAL - Na twee jaar niet mogen organiseren, is het nu eindelijk mogelijk om op 18 mei een doordeweekse toertocht met A-status te organiseren. 

Uit Schijf vertrekkend, gaat de tocht vrijwel direct richting België om via een aantal Vlaamse dorpen en de Kalmthoutse Heide de doorsteek naar Huijbergen te maken om via de Brabantse Wal langs de diverse Brabantse dorpen koers te zetten richting Nispen om na ca. 65 km de rust op Zonneland te bereiken. 

De langste afstand van 130 km is dan zo goed als halverwege en voor de kortste afstand van 95 km rest dan nog een lus van 30km. 

Langere routes met meer uitdaging

In vergelijking met voorgaande edities zijn de vernieuwde routes op aangeven van de deelnemers langer en passeren een wisselend cultuur- en natuurlandschap in België en Nederland. 

De door de pandemie opgelegde pauze van twee jaar is goed benut om de diverse landschappelijke pareltjes in het West-Brabantse grensgebied te vinden en aan elkaar te rijgen tot routes met wat hoogtemeters in het westen en prachtige vergezichten over heel de route.

Na de splitsing ter hoogte van Bosschenhoofd gaat de kortste afstand verder via het buitengebied van Hoeven richting Sprundel, Sint Willebrord en van daaruit weer terug naar sportpark De Zoek in Schijf. 

De langste afstand maakt vanaf Bosschenhoofd een extra lange lus richting Zevenbergen en het buitengebied van Etten-Leur richting Breda, Rijsbergen en Zundert om vanuit zuidelijke richting weer Schijf te naderen. 

Beide routes vermijden verkeerslichten en gaan hoofdzakelijk over rustige buitenwegen en enkele verbindende fietspaden. De route wordt geheel uitgepijld, maar ook als gpx-bestandje op de website geplaatst. 

Kort voor de toertocht kunnen de deelnemers op de website de route downloaden op hun fietscomputer. 

Tiptop voorzieningen

Zowel voor als na de toertocht kunnen de deelnemers gebruik maken van alle prachtige voorzieningen waarin het sportpark De Zoek kan voorzien. Zo mag er geparkeerd worden op het trainingsveld, is de kantine om 08:00 uur open voor een kop koffie of thee, zijn er kleedkamers beschikbaar voor dames en heren met warme douches en wordt voorzien in een gratis bewaakte fietsenstalling. 

De kwalificatie dat het gaat over een A-toertocht, op een doordeweekse woensdag, is dan ook op zijn plaats. 

Samenwerking met voordelen

Door de unieke samenwerking van de Sportcommissie van de Koninklijke Marechaussee met de Stichting SportFrinten is het nu voor iedereen binnen en buiten defensie eenvoudig mogelijk om via de website www.sportfrinten.nl voor weinig digitaal in te schrijven. 

Op de dag zelf op het sportpark inschrijven, is ook mogelijk, maar dan betaal je 2 euro meer dan via de voorinschrijving via de website. 

De prijzen gelden overigens voor zowel de route van 95 km als 130 km. Als de tocht volbracht is, is er zoals gezegd voor iedere deelnemer een medaille als beloning. 

Informatie

Zie voor meer informatie de website van de Stichting SportFrinten.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief