Tara in haar skiff
Tara in haar skiff Foto: Paul Gmelich

Roosendaalse Roeivereniging heeft een jong roeitalent

Sport en vereniging

ROOSENDAAL - Tara van Veen, 14 jaar, is sinds april 2017 lid van de Roosendaalse Roeivereniging en heeft sindsdien haar passie gevonden in de roeisport.

Al vanaf het begin, toen zij nog maar 9 jaar oud was, roeit zij in een skiff (een 1 persoons boot). Tijdens regionale wedstrijden kon ze goed mee in een veld met meisjes die vaak net wat ouder waren. Er werd door Tara nog serieuzer en intensiever getraind want dit smaakte naar meer.

Haar inzet, ambitie en wilskracht gaf voor het bestuur de doorslag haar in 2019 een wedstrijdskiff toe te wijzen. Dit is een boot die speciaal op haar lengte en gewicht wordt ingesteld en waar alleen zij in mag roeien. 

Tara gaf aan dat zij meer wilde dan alleen maar op regionaal niveau wedstrijden roeien en gaat vanaf dit jaar ook meedoen aan de landelijke wedstrijden. 

Zij wil zich verder ontwikkelen in haar nog korte roeicarrière om op de landelijke 2km roeibanen zoals de Bosbaan in Amsterdam, Willem-Alexanderbaan in Rotterdam en de Watersportbaan in Tilburg mee te gaan met de Nederlandse roeitop.

Ervaring op doen

Momenteel traint zij 4 keer per week. Haar vuurdoop op een 2km baan was op 17 april op de Bosbaan. Ervaring op doen is dit jaar het belangrijkste voor haar. Hoe voelt het als je met 6 boten tegelijk naast elkaar start, stil moet liggen en wachten op het startbevel? Allemaal omstandigheden waar je mee om moet leren gaan.

Programma

De komende wedstrijden zijn op 14 mei in Tilburg, 5 juni in Amsterdam, 25 juni Tilburg, 2 juli Rotterdam en 10 juli nogmaals in Amsterdam.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief