Afbeelding
Foto: Afonso Pereira

Chelsey Heijen gaat strijd aan op WK Boksen in Istanbul

Door: Remko Vermunt Algemeen

ROOSENDAAL - De Roosendaalse bokster Chelsey Heijnen heeft vanavond haar eerste wedstrijd op het WK Boksen in Istanbul, Turkije. Om 19.00 uur (Nederlandse tijd) neemt ze het op tegen de Boliviaanse Maria Eugenia Ortega. In totaal gaan top boksers uit 93 verschillende landen de strijd met elkaar aan in verschillende gewichtsklassen.

Chelsey Heijnen heeft een roerige periode achter de rug. Vlak voor de coronacrisis uitbrak, was ze zich aan het kwalificeren voor de Olympische Spelen in Tokio. Het toernooi werd echter afgelast vanwege het coronavirus. Daarna is ze een lange tijd herstellende geweest van een schouderblessure, waardoor ze niet volop heeft kunnen trainen. Een operatie bracht verlichting, maar zorgde ook voor onzekerheid: Zou ze ooit weer haar oude niveau kunnen behalen? Sinds begin dit jaar is ze echter weer helemaal terug. Zo won ze in februari een bronzen medaille op het International Boxing Tournament in Sofia, Bulgarije. 

Tegenover de NOS laat Heijnen weten dat haar doel in Istanbul is om in ieder geval de kwartfinales te behalen. Daarvoor moet ze niet alleen Ortega verslaan, maar ook Mariatou Diallo uit Senegal. Want, met een klassering in de top acht, zou ze de A-status als topsporter kunnen krijgen namens NOC*NSF. “Als ik hier de A-status kan bemachtigen, wordt het voor mij maar ook voor andere meiden wat makkelijker om onze sport te bekostigen en kunnen we verder bouwen aan het boksen voor vrouwen”, aldus Heijnen.

Wil je de wedstrijd bekijken? Kijk dan hier.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief