Afbeelding
Foto: Afonso Pereira

Chelsey Heijnen bokst zich een weg naar halve finale in Istanbul

Door: Michel Claessens Algemeen

ROOSENDAAL - De Roosendaalse Chelsey Heijnen heeft maandagmiddag de winst gepakt tijdens de kwartfinale op het WK Boksen in Istanbul. Ze nam het op tegen de Italiaanse Assunta Canfora. Voor het eerst dit tournament moest Heijnen de drie rondes van drie minuten volledig boksen, maar ook deze wedstrijd mag ze op haar naam schrijven. 

Heijen is bezig met een indrukwekkende reeks van overwinningen. Afgelopen woensdag wist ze haar tegenstander uit Bolivia te verslaan in de eerste ronde. Na slechts een paar minuten wees de scheidsrechter Heijen aan als winnaar van de match met een zogenaamde RSC, Referee Stopping Contest. Dit wordt gedaan als de tegenstander zoveel klappen krijgt, dat al wel duidelijk is wie er gaat winnen. Zondagmiddag gebeurde eigenlijk precies hetzelfde. In een zeer kort gevecht domineerde ze haar tegenstander uit Senegal. 

Maandagmiddag nam ze het op tegen de Italiaanse, maar die gaf zich minder snel gewonnen. In drie rondes van steeds drie minuten gaf Heijen alles om haar tegenstander te domineren. In de eerste ronde ging Heijen er vol voor en dat zag ook de jury, maar de tweeronde kwam op naam van de Italiaanse. Gelukkig wist Heijnen het af te sluiten met een winst in de derde ronde, waardoor ze doorgaat naar de halve finale. Dinsdag is even een rustdag voor de Roosendaalse, maar woensdag mag ze weer aan de bak. Tegen wie ze het opneemt, wordt vanavond bekend. De finales van het WK worden op donderdag gehouden.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief