Foto: Marloes Otte

Lan Nguyen: ‘De avondvierdaagse is ook goed voor de sociaal-emotionele ontwikkeling’

ROOSENDAAL - Leerkracht Lan Nguyen staat op het Katteven de eerste leerlingen van Katholieke Basisschool Lavoor, locatie Heulberg op te wachten. Samen met een paar collega’s heeft ze een tafel klaar gezet met bekertjes drinken erop en plakjes ontbijtkoek. Ze is leerkracht van groep één en twee. Ongeveer de helft van de leerlingen op school doet mee aan deze Avondvierdaagse. 


Haar kleuters probeert ze te motiveren, voor hun is het iets nieuws. “Ik heb aan de kleuters die niet meedoen gevraagd, waarom ze niet meewandelen. Eén zei dat hij lopen niet leuk vindt, daar moest ik een beetje om glimlachen. Maar als vriendjes meedoen, dan willen ze het vaak wel proberen.”

De voorbereiding van de Avondvierdaagse ligt deels bij school. “We bespreken het ruim van te voren in de klas en informeren de ouders. Je ziet dat de kinderen het heel leuk vinden als ze hun leerkracht zien op zo’n avond.” Zelf heeft Lan de vierdaagse als kind ook een keer of vier gewandeld. Ze was leerling op basisschool de Klimroos. “Ik vond lopen eigenlijk zelf ook nooit zo leuk, maar met vriendinnen was het altijd heel gezellig. Omdat ik weet wat het is, kan ik het nu makkelijker overbrengen op de kinderen in de klas. Meedoen aan de Avondvierdaagse is heel goed voor de sociaal-emotionele ontwikkeling van de leerlingen in de onderbouw. In de bovenbouw geldt juist het stimuleren van de zelfstandigheid.” 

Lan wist van jong af aan al dat ze leerkracht wilde worden. “Het is super tof om kinderen iets mee te kunnen geven. Daar doe je het voor. Al is het iets pitteriger dan ik dacht met alles wat er nog bij komt, ik doe wel waar ik van droomde.”

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715234500&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/roosendaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief