Foto: SBS6

Anissa Richmond-Parry al dertig dagen op onbewoond eiland van Million Dollar Island

WOUWSE PLANTAGE - De 53-jarige Anissa Richmond-Parry uit Wouwse Plantage is nog steeds één van de deelnemers van het televisieprogramma: Million Dollar Island. Op 6 maart ging het nieuwe televisieprogramma van start met 100 deelnemers en inmiddels zijn er nog zo’n dertig over.


In het programma krijgt iedere deelnemer een polsbandje ter waarde van 10.000 euro. De honderd bandjes samen maken één miljoen euro. De bandjes verlaten het eiland nooit. Deelnemers wel. Zij geven op óf ze verliezen een spel. Ga je zelf weg? Dan mag je je bandje aan een vriend(in) geven. Verlies je een spel? Dan wint de tegenstander jouw bandje. Uiteindelijk zijn er dus steeds minder deelnemers met steeds meer bandjes (geld) om hun pols.

Eén van de mensen die meedoet is Anissa Richmond Parry uit Wouwse Plantage. “Ik ben er nog steeds bij”, zegt ze vol enthousiasme. Haar omgeving heeft enthousiast gereageerd op haar deelname. “Omdat ik op televisie mijzelf niet anders heb voorgedaan als in het dagelijks leven. Wel vinden ze mij er een stuk ouder uitzien, maar ja.. dat kan ook niet anders. Ik ben enorm afgevallen en ik was gebleekt door de zon en het zout. Dat maakt je zeker niet knapper, haha.”

De eerste dagen waren volgens Anissa alles behalve leuk. Op het eiland stonden een aantal kratten met eten en materialen. Binnen tien minuten was bijna alles geplunderd. “Toen na 10 minuten de mensen het meeste hadden weg geplunderd, ben ik naar een kist gelopen waar ik nog 1 klein flesje olie vond. Dat was mijn buit”, legt Anissa uit. Inmiddels zijn we ruim dertig dagen verder. “Er komen steeds meer plotjes en bondjes naar voren. Tot nu toe zie je mij vaak over eten discussiëren met mijn teamleden. Ik kan nou eenmaal slecht tegen onrecht en ik was één van de weinigen die daar dan iets over zei. Maar, wat je vaak niet op televisie ziet is dat er ook veel leuke en gezellige momenten waren, maar die komen minder in beeld.”

Vaste taken had Anissa niet op het eiland. “Maar ik kan wel zeggen dat ik dagelijks hout ging sprokkelen, dit vond ik erg ontspannen om te doen. Ook maakte ik er een gewoonte van om dagelijks de aangespoelde rommel op te ruimen. Ik heb ook af en toe gekookt en ervoor gezorgd dat onze bedden wat comfortabeler werden door de bamboe bodems met bladeren en gedroogd gras (hooi) te bedekken. Tja, ik blijf natuurlijk wel een paardenmeisje.”

Anissa mag natuurlijk nog niet zeggen hoe ver ze gaat komen in het programma, maar ze heeft het in ieder geval ontzettend leuk gehad. “Ik kon echt tot mezelf komen. Het was afzien, maar ook een intens mooie ervaring met een mooie omgeving en rust. Geen afleidingen van telefoons, afspraken en dagelijks drukte. Ook heb ik genoten van de prachtige mensen die ik heb ontmoet. Al met al een fantastisch avontuur en zou zo weer meedoen!”

Million Dollar Island is iedere zondagavond om 21.30 uur te zien op SBS6.

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715234500&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/roosendaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief