Marjoke, Melissa, Hilly en Marjoline.
Marjoke, Melissa, Hilly en Marjoline. Foto: Hieronymus

Succesvolle meimaand voor Hieronymus

Sport en vereniging

ROOSENDAAL - De maand mei begint met de Open Nederlandse Master Kampioenschappen.

Vijftien Hieronymus zwemmers gaan hier vier dagen lang van start. Gelijk de eerste dag al succesvol met een nieuw Master Record 17:11.08 op 1500 m vrije slag voor Janne Englebert. Dag twee wordt het succes herhaald. Valesca van den Boogaard zet het nieuwe Nederlandse Master Record 200 Schoolslag op 2:41.23. Terwijl Selene Wortel dit doet voor de 200m Wisselslag: 2:28.07. Dames NMR 4x200 vrijeslag word door Roos, Christel, Valesca en Selene, verbeterd naar 9:.00.70. Op dag 3 werd het succes alleen maar doorgezet. NMR 80+ 4x100 wissel 4:51.52 voor Roos Valesca Selene en Christel. En dag 4, een NMR voor 4x50 wissel 2:05.15 Valesca Selene Christel en Nadja. Naast deze gezamenlijke topprestaties waren er ook veel persoonlijke medailles en Persoonlijke Records. Met uiteindelijk een 8e plaats op het club-medaille klassement. 

Dan volgen twee weken van Regionale Zomer Kampioenschappen. Ook hier zijn we goed vertegenwoordigt en laten de zwemmers zien wat ze in huis hebben. Op dag één worden maar liefst 16 medailles bij elkaar gezwommen. Dag twee is goed voor 12 medailles. Dag drie levert 8 medailles op. De vierde en laatste dag komen er daar nog eens 10 bij. Naast al dit eremetaal worden in deze twee weekeindes ook heel wat nieuwe PR’s gezwommen.

In het weekend van 21-22 mei komen we niet alleen in Eindhoven aan de start. Vier van onze minioren mogen starten in Leiden bij de Speedo Jaargang Finales. Op deze kampioenschappen voor minioren is ook onze jongste groep zeer succesvol. Yill sluit het toernooi af met twee gouden en drie zilveren plakken. Elke neemt twee bronzen mee naar huis en ook Thijmen en Fleur zwemmen dikke PR’s.

Dan blijkt ook de samenwerking Waterpolo Hieronymus/de Krabben wederom succesvol. Met 13x winst en 1x gelijkspel domineren de dames in de derde klasse. Voor het volgende seizoen hopen ze te mogen starten in de 2e klasse!

Tussen al deze succes door doen drie ouders hun ‘klokkers-examen’. Zij mogen voortaan aan de rand van het bad staan in plaats van op de tribune toekijken. Daar zijn we als club heel blij mee. Want, zoals in elke sport, de club is nergens zonder de vrijwilligers!

Al onze gezamenlijke en persoonlijke successen en succesjes zijn terug te kijken op onze facebook pagina; ZPV Hieronymus. Kijk ook eens op onze website www.zpv-hieronymus.com.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief