Afbeelding
Foto: Pexels Sebsatian Voortman

De vier mooiste fietsroutes in Roosendaal

Door: Hanneke Marcelis Algemeen

(advertorial) - De omgeving van Roosendaal is een prachtige omgeving om eens lekker te fietsen. Werk aan je gezondheid door eens lekker een rondje te fietsen door deze Brabantse gemeente. Wij hebben de mooiste fietsroutes van Roosendaal en omgeving voor je op een rij gezet.

Waarom zou je meer fietsen?
Bewegen is goed voor je gezondheid en fietsen is een hele goede manier om meer te bewegen zonder je gewrichten te belasten. Ook is fietsen een perfecte manier om wat extra calorieën te verbranden.

Fietsen heeft verschillende voordelen voor je gezondheid: het helpt je spieren en botten te versterken, positieve invloed op hart en bloedvaten en zorgt voor sterkere longen. Ook kun je door veel te fietsen fit blijven of wat afvallen

De mooiste routes om te fietsen in de omgeving van Roosendaal
De omgeving van Roosendaal is prachtig om te fietsen. Hieronder vind je de 4 mooiste routes die je in deze omgeving kunt fietsen:

Een rondje Roosendaalse Vliet
Deze fietsroute van 48 km start in de stationsstraat in Roosendaal en volgt een deel van de Roosendaalse en Steenbergse vliet. Met deze route kom je door open landschappen en dijken. Ook zal je 2 historische sluizencomplexen tegenkomen tijdens deze mooie fietsroute.

De MTB route van Roosendaal en Visdonk
Wanneer je liever een sportieve uitdaging zoekt dan is misschien de MTB route van Roosendaal een goede uitdaging voor je. Deze route start bij de Brasserie Lodge Visdonk en heeft een totale lengte van 12 km. Deze MTB route is niet heel moeilijk maar biedt wel genoeg uitdaging voor de sportieve fietser.

De turfroute van Roosendaal
Deze fietsroute van 38 kilometer start weer bij Brasserie Lodge Visdonk in Roosendaal. De route gaat via Rucphen, Schijf en Nieuwmoer weer terug naar Roosendaal. Tijdens de route kom je langs voormalige turfvaarten en afgegraven veengebieden.

De groene route
De groene route is een mooie fietsroute van 23 kilometer en start bij de Polar bear aan de kade in Roosendaal. Tijdens deze route kom je langs het monument de Polar Bear, een kapel, voormalig kasteel en een mooie voormalige brouwerij.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief