Afbeelding

Raadsvragen over reclamezuilen

Door: Marjanne Havelaar Algemeen

ROOSENDAAL - Raadsleden Stijn van Looveren en Sjef van der Touw (Roosendaalse Lijst) hebben vragen gesteld over de vergunningen voor een drietal reclamemasten. Het gaat om de locaties Hoek Ettenseweg en Protonweg, Scherpdeel en Kooldreef.  

De afgelopen jaren zijn er in de gemeente Roosendaal diverse aanvragen gedaan en vergunningen afgegeven voor het plaatsen van een reclamemast. De reclamemast aan de Ettenseweg is inmiddels geplaatst maar nog niet in werking. De andere twee reclamemasten zoals deze genoemd worden in bovenstaande publicaties zijn, voor zover de Roosendaalse Lijst weet, nog niet geplaatst.

Inzake de vergunningverlening en het plaatsen van reclamemasten heeft de Roosendaalse Lijst de volgende vragen: “De aanvraag en vergunningverlening wat betreft de Scherpdeel en de Kooldreef zijn van meer dan een jaar geleden. Kunt u aangeven wat de huidige status is hiervan? En kunt u aangeven in hoeverre er op de genoemde locaties daadwerkelijk een reclamemast geplaatst kan worden?” 

De Roosendaalse Lijst is van mening dat de locaties erg dicht bij elkaar in de buurt liggen en daarnaast ook nog eens hemelsbreed niet ver af liggen van de al jaren geleden geplaatste reclamemast in de bocht van de Gewenten en de Vlietweg. De raadsleden willen weten of daar rekening mee wordt gehouden bij de beslissing en welke kaders gelden voor de plaatsing van dergelijke masten. 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief