Foto: scholenopdekaart.nl

Bouw starterswoningen mogelijk vertraagd

ROOSENDAAL - “Op onze vragen over een mogelijke herbestemming van het Geerhoekgebied, specifiek het oude Stappenpand, geeft de gemeente aan dat mogelijk tijdelijk de leerlingen van de Baayaert daar gehuisvest gaan worden vanwege de verbouwing aan openbare basisschool de Baayaert. Het besluit is nog niet definitief maar de mogelijkheden worden momenteel “verkend”. Dit heeft dan wel gevolgen voor de geplande woningbouw aldaar, dit zal dan in tijd doorschuiven.” De fractie van VLP Roosendaal vraagt bij monde van Eric de Regt  nadrukkelijk aandacht voor deze kwestie.


“Vooral voor de Wouwse jeugd, er zijn daar ook starterswoningen gepland, een domper. Hopelijk kunnen ze als alternatief snel aan de slag voor deze doelgroep op de Hoogt en op het andere gedeelte van het Geerhoekgebied., mochten deze plannen met de Baayaert doorgaan. Recent is gesignaleerd, en bevestigd door u, dat in het leegstaande schoolgebouw van “De Stappen” in het Geerhoekgebied in Wouw onderhoudswerkzaamheden worden gepleegd. Dit bevreemdt ons aangezien dit gebouw, na oplevering van de nieuwe school, gesloopt zou gaan worden om plaats te maken voor broodnodige woningbouw, met name voor starters. Het plegen van onderhoud zou kunnen duiden op het tijdelijk herbestemmen van het pand. Onze fractie ontvangt veel vragen van inwoners hierover en uiteraard zijn wij zelf ook benieuwd naar mogelijke ontwikkelingen”, aldus De Regt. 

H

Meest gelezen

Meest geliket

Fietser gewond bij aanrijding 8/8
Hel van de Pin weer echt spektakel 10/8
Twee aanhoudingen na inbraak sporthal 7/8
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715234500&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/roosendaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief