'De gelaarsde kat'
'De gelaarsde kat' Foto: Roosendaals Toneel

Roosendaals Toneel speelt ‘De gelaarsde kat’

Algemeen

ROOSENDAAL - Een avontuurlijk, grappig toneelstuk voor kinderen in de basisschoolleeftijd.

Wanneer zijn vader doodgaat blijft er voor Flupke niet veel over: alleen Amédé, zijn kat. Wat moet hij daar nou mee? Zo blijft hij een arme sloeber. Hoewel… die kat is slim en gaat zijn baasje helpen. Wat Amédé daar voor nodig heeft: laarzen, een mooie hoed en een jas, want hij moet er rijk uitzien.

Intussen is de koning op zoek naar een man voor zijn dochter. Een rijke man! De hele dag komen er mannen langs die met de prinses willen trouwen. Wat een mafkezen! De prinses keurt ze dan ook allemaal af, waardoor de koning uit zijn humeur raakt. En hij heeft nóg een probleem: hij heeft geen patrijzen meer, zijn lievelingseten! Toevallig weet Amédé dat en nu heeft hij een plan. Hij stuurt Flupke naar het paleis en dan ….

Het sprookje van de gelaarsde kat is al heel oud. De Franse schrijver Charles Perrault nam het op in zijn ‘Sprookjes van Moeder de Gans’. Roosendaals Toneel volgt het verhaal alleen in grote lijnen. In de heel vrije bewerking van Ad Stofmeel, lid van Roosendaals Toneel en één van de spelers, werd een heel eigen draai aan de gebeurtenissen gegeven, zodat er een vrolijk, fantasierijk, spannend stuk ontstond. Door enkele knipogen naar het heden ook voor een ouder publiek aantrekkelijk.

‘De gelaarsde kat’: geschreven door Ad Stofmeel, geregisseerd door Herbert Mouwen en gespeeld door Roosendaals Toneel.

Kom kijken op zaterdag 25 juni om 13.30 uur in het Cultuurhuis, Bovendonk 111, Roosendaal. Kaarten: www.roosendaalstoneel.nl.[n]



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief