Afbeelding
Foto: Remko Vermunt

Zoektocht naar talent van Roosendaal

Door: Marjanne Havelaar Algemeen

ROOSENDAAL - Met de start van de Roosendaalse Wielerzomer start ook de zoektocht naar het Talent van Roosendaal. Wielerplatform Roosendaal organiseert een wielercompetitie voor jongens en meisjes van 7 t/m 14 jaar.


De Roosendaalse wielerzomer 2022 staat boordevol wielerevenementen. Bijna elk evenement organiseert dit jaar ook een wedstrijd voor kinderen. Beter bekend als een dikke banden race. Door mee te doen aan deze wedstrijden kunnen kinderen punten verzamelen voor de competitie Talent van Roosendaal. Tijdens de Finaledag strijden ze om de laatste punten. De winnaars ontvangen een kampioenstrui en mogen zich een jaar lang Talent van Roosendaal noemen. De stand wordt bijgehouden per geboortejaar en jongens en meisjes worden apart geregistreerd. Zo worden er straks in totaal zestien talenten van Roosendaal gehuldigd tijdens de finaledag op 2 oktober. Wielerplatform Voorzitter Jeffrey Zwegers: “Het doel is om kinderen op een leuke manier kennis te laten maken met de fietssport”.


Op de dag van de doorkomst van de Ronde van Spanje in Roosendaal wordt er een dikke banden race georganiseerd in de Wouwse Plantage. Met een parcours van 900 meter over de Plantagebaan rijden kinderen over het Vuelta parcours de wedstrijd. Daarnaast worden er op deze dag veel leuke activiteiten georganiseerd in het kader van de Vuelta doorkomst.
Tijdens de Finaledag wordt er natuurlijk gestreden om de titel Talent van Roosendaal 2022, maar het is de hele dag feest op de WielerExperience. Meedoen is namelijk net zo leuk als winnen. Tijdens de Finaledag worden er diverse leuke clinics georganiseerd, zoals pumptrack, dirt-jump-track, veldrijden, wielrennen en mountainbiken. De Wielervereniging Zuid West Hoek is aanwezig om te vertellen hoe leuk het is om lid te zijn van een wielervereniging en hoe laagdrempelig je hier aan kan beginnen. Voor de volwassenen wordt ook goed gezorgd en dit wordt een leuk dagje uit voor het hele gezin.

Alles kan rustig nalezen worden op www.bezoek-roosendaal.nl/talent. Hier kunnen kinderen ingeschreven worden voor de Vueltadag en Finaledag.
Werkgroep Talent van Roosendaal wordt georganiseerd door een werkgroep die bestaat uit diverse bestuursleden en medewerkers van de wielercomités.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief