Afbeelding
Foto: Politie

Politie houdt vier verdachten aan tijdens drugsactie

Door: Marjanne Havelaar Algemeen

ROOSENDAAL - De politie heeft eind vorige week op verschillende plaatsen vier mannen aangehouden. Dit gebeurde tijdens een politieactie tegen georganiseerde drugshandel met België. De mannen worden verdacht van overtreding van de Opiumwet. Ook nam de politie een grote hoeveelheid drugs in beslag.

Politiemensen deden donderdagmiddag een inval in een woning aan de Bansingel in Oudenbosch. De politie had het vermoeden dat daar in drugs werd gehandeld. Kort na de inval hield de politie bij de woning een 49-jarige man uit Oudenbosch aan. Agenten hebben de woning doorzocht en troffen tijdens die doorzoeking hennep en hasj aan. Het gaat om bijna 10 kilo hennep en ruim 3 kilo hasj.

Nog drie verdachten

Op drie andere locaties deed de politie die middag ook aanhoudingen. Op De Stok in Roosendaal zetten agenten een 54-jarige Belg aan de kant. In de auto waarin de man reed, troffen ze een zak vol hennep aan. Op de Plantagebaan in Wouw hielden ze een 52-jarige man uit Wouw aan. Ook hij had een zak vol hennep in zijn auto liggen. In totaal gaat het om zo’n 2,25 kilo hennep die de politie bij deze twee verdachten in beslag nam. Ten slotte hielden agenten op de Kade in Roosendaal een 31-jarige man uit Roosendaal aan. De auto van de man is voor nader onderzoek in beslag genomen.

De vier verdachten zijn naar een politiebureau gebracht en in de cel gezet. Ze zitten nog vast voor nader onderzoek en verhoor.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief