247TailorSteel opent tweede fabriek in Nederland

ROOSENDAAL - De fabrikant van op maat gesneden metalen platen, buizen en kantdelen 247TailorSteel breidt verder uit. Het bedrijf gaat een tweede fabriek in Nederland openen in Oud Gastel nabij Roosendaal. “We willen de toonaangevende e-commerce speler in de metaal bewerkende industrie in Europa worden. Als marktleider in Nederland zetten we nu deze belangrijke stap om onze positie nog verder te versterken”, zegt Carl Berlo, CEO van het bedrijf.


Nog maar twee weken geleden kondigde het bedrijf de bouw van de eerste fabriek in België aan. Nu deelt247TailorSteel de plannen voor de zesde locatie in Europa. In Oud Gastel, bij Roosendaal. Daar moeten vanaf begin 2023 de eerste producten van de band rollen. Het wordt de grootste productielocatie van 247TailorSteel tot nu toe.“ Deze stap draagt bij aan onze groeiambitie en brengt meer capaciteit voor onze klanten in Nederland en België.  ”Ons doel is om onze klanten 24 uur per dag, 7 dagen per week de mogelijkheid te bieden om op maat gesneden metalen platen, buizen en kantdelen online te bestellen. Met deze zesde vestiging komt ons doel om klanten binnen een straal van 200 kilometer te bedienen steeds dichterbij”, aldus Berlo. 

De fabriek komt in een bestaand pand op het industrieterrein. Hiervoor moet de hal eerst worden verbouwd, zodat ze volstaat voor het innovatieve concept van 247TailorSteel. De verbouwing is reeds gestart en de fabriek zal naar verwachting in het eerste kwartaal van 2023 in gebruik worden genomen. De fabriek beslaat 25.000 m 2 op een terrein van 40.000 m 2 en zal uiteindelijk aan 270 medewerkers werk bieden. 247TailorSteel heeft een volledig eigenmachinepark. Gefaseerd zullen hier zestien lasersnijmachines, tien buislasers en zestien kantbanken worden geïnstalleerd. De fabrieken van 247TailorSteel kenmerken zich niet alleen door de nieuwste lasermachines, maar ook door een schone, heldere werkomgeving met veel groene bomen en hoge mate van automatisering. De interne logistieke processen worden uitgevoerd door automated guided vehicles die het plaat- en buismateriaal automatisch naar de draagarm van de lasersnijmachines vervoeren. Op het dak van de fabriek in Noord-Brabant zijn bovendien zonnepanelen geïnstalleerd.

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715234500&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/roosendaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief