Verscherpt toezicht op herstel trottoir na aanleg glasvezel

ROOSENDAAL - Volgens de gemeente voldoet de kwaliteit van de herstelde trottoirs, na de aanleg van glasvezel. Dat antwoordt het college op vragen van de Roosendaalse Lijst.


Die bracht onlangs naar voren dat omwonenden veel ongemak ervaren. “In de Gripvelden is voor donderdag Hemelvaartsdag alles opengemaakt, sleuven gegraven en glasvezel gelegd. Zand er terug in en dan, niks. De trottoirs waren opengebroken en er lagen tegels opgestapeld en opzijgelegd. Op sommige plaatsen waren de opritten provisorisch gedicht. Later zijn de trottoirs weer teruggelegd, maar dit is niet door stratenmakers gedaan. Tegels liggen scheef en hier en daar zijn brede voegen. Voor mensen die slecht ter been zijn of ouders met kinderwagens is het lastig om over dit pad nog te gaan. Op meerdere plaatsen in Roosendaal is het niet goed gegaan.”

Volgens de gemeente is het beleid van Roosendaal dat bij werkzaamheden aan kabels en leidingen het herstraatwerk uitgevoerd wordt door de eigen aannemer. “Dit zorgt dat er een scheiding is tussen werkzaamheden rond de aanleg van glasvezel en werkzaamheden aan het straatwerk. Het heeft onze volle aandacht om de tijd tussen de werkzaamheden aan de kabels en het herstraatwerk zoveel mogelijk te beperken en zodoende de periode van mogelijke overlast voor onze bewoners zo kort mogelijk te houden. Het toezicht hierop zal worden aangescherpt. Wij hebben middels onze communicatie inwoners ook gevraagd om mistanden te melden via de buitenbeter app.” 

De onvolkomenheden aan herstelde trottoirs worden niet opgelost. “De kwaliteit van het straatwerk wordt getoetst door de toezichthouder. Indien de kwaliteit niet voldoet aan de gestelde eisen, dan dient dit te worden hersteld door onze aannemer. Er is niet gekozen om het hele straatwerk opnieuw te herstraten. Hierdoor wordt ook alleen een smalle sleuf aan tegels herstraat, waardoor een kwaliteitsverbetering van het trottoir niet mogelijk is. De kwaliteit voldoet daarmee aan het beeldkwaliteitsniveau zoals dat met uw raad is afgesproken”, aldus de gemeente. 

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715234500&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/roosendaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief