De vier NK 1e divisie toestelfinalistes met hun trainsters
De vier NK 1e divisie toestelfinalistes met hun trainsters

Zes Nederlandse titels voor A-selectie op NK in Ahoy

ROOSENDAAL - Op 25 en 26 juni werd het NK georganiseerd in Rotterdam. De stad was het toneel van diverse Nederlandse kampioenschappen waar voor de eredivisie turnsters van Dynamo Roosendaal op de 25e hun Nederlands kampioenschap in het sportpaleis in Ahoy plaatsvond.


Bryanna van Bodegraven en Naomi Govaers komen als eerste jaars jeugd binnen de eredivisie uit tegen turnsters die voor een groot deel een jaar ouder zijn dan zij. Bryanna heeft helaas last van een lichte blessure waardoor ze niet voluit kon turnen, en dat was terug te zien in de wedstrijd. Net niet genoeg voor de top 10, maar wel twee reserve plaatsen voor toestelfinale sprong en vloer binnen gehaald voor de zondag. Naomi turnde een stabiele foutloze wedstrijd en werd zeer knap 5e in dit sterke deelnemersveld. Met het derde punt op balk en vijfde op vloer wist ze zich ook te plaatsen voor deze twee toestellen voor de toestelfinale op zondag. Voor de zondag stonden in de ochtend eerst de toestelfinales voor de eerste divisie op het programma. Sterre, Joany, Esmee en Manouk hadden zich hiervoor geplaatst en mochten zondag in het sportpaleis hun wedstrijd turnen. Sterre mocht als eerste jaars jeugd C uitkomen op vloer, sprong en brug. Ze turnde naar kunnen en mag trots zijn op wat ze weggezet heeft. 

Een podiumplaats was dit weekend niet te bereiken. Joany en Esmee turnen in junior B en dit ging voor beiden zeer verdienstelijk Joany had op alle vier de toestellen een finaleplaats weten te bemachtigen tijdens haar allround NK en turnde zich ruim naar de eerste plaats op vloer. Dit met een super mooie, strakke, gracieuze oefening waar menigeen jaloers op kan en mag zijn. Ook op brug turnde zij een nette goede oefening met veel moeilijkheid die goed werd voor zilver. Balk ging helaas gepaard met wat vallen en sprong was naar kunnen maar hierdoor beiden niet afdoende voor een medaille. Esmee greep op sprong met twee goede sprongen ook net naast de medailles maar op brug en balk turnde ze zichzelf met zeer nette, moeilijke en zeer stabiele oefeningen twee keer naar het goud! Esmee turnde de laatste maanden al super stabiel in de trainingen en voorgaande wedstrijden ging het haar ook “makkelijk” af. Het is mooi dat je dat kan en echt een gave. Manouk mocht in de senior A uitkomen op vloer, sprong en brug en deed dit zo stabiel en netjes dat ze drie gouden plakken mee nam. 

De laatst drie genoemde turnsters turnen al heel wat jaartjes olv. Karin Raven. 

Deze turnsters hebben haar werkwijze altijd en overal super gevolgd en dat heeft zijn vruchten afgeworpen. Voor Karin is het na 36 jaar klaar met trainen en coachen. In de middag mocht Naomi opnieuw de vloer op als jeugd eredivisie turnster voor vloer en balk. Bryanna stond reserve op sprong en vloer maar mocht helaas niet in actie komen. 

Naomi moest deze dag wat schoonheidsfoutjes incasseren en een val van balk. Hiermee kon ze zich op dit hoge niveau niet naar de medailles turnen maar dat mocht de belevenis van de gehele selectie van dit weekend niet drukken.

n

Meest gelezen

Meest geliket

Fietser gewond bij aanrijding 8/8
Hel van de Pin weer echt spektakel 10/8
Twee aanhoudingen na inbraak sporthal 7/8
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715234500&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/roosendaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief