Foto: Politie.nl

Meerdere aanhoudingen in Roosendaal, ruit sneuvelt door kopstoot

ROOSENDAAL - Politieagenten hebben een drukke nacht gehad. Eerst moesten agenten ingrijpen door een man te arresteren op de Panneboeter. Hij zou een portier bedreigd hebben. Hierna hield de politie ook nog een drietal aan op verdenking van openlijke geweldpleging. 


Een 40-jarige man uit Zevenbergen is afgelopen nacht aangehouden op verdenking van bedreiging van een portier. Dit gebeurde op de Panneboeter. De verdachte was uit een horecazaak in het centrum van de stad gezet omdat hij vrouwelijke klanten zou hebben lastiggevallen. 

De man was het er niet mee eens dat hij weg moest. Hij bleef op het terras van het café rondhangen. Toen een portier hem verzocht alsnog weg te gaan, reageerde hij agressief en zou hij de portier mondeling hebben bedreigd. Daarna liep hij weg, maar kwam korte tijd later weer terug, in het bezit van een mes. 

Korte tijd later ging hij weer weg en liep hij in de richting van het Emile van Loonpark. Toen hij de gewaarschuwde politieagenten zag, gooide hij het mes weg. De man is aangehouden op verdenking van bedreiging. Het mes dat hij bij zich had is in beslag genomen. De man heeft de nacht in de cel doorgebracht en wordt vandaag verhoord.

Geweldpleging

Politieagenten reageerden afgelopen nacht rond 02:00 uur ook op een melding van een vechtpartij in de Kloosterstraat. Daar troffen ze vier mannen aan. Getuigen gaven aan dat drie van hen de vierde man in elkaar hadden geslagen. 

Het slachtoffer, een 29-jarige man uit Roosendaal en de drie verdachten zijn bekenden van elkaar. De verdachten zijn een 18-jarige Roemeen en twee inwoners van Schijf van 28 en 47 jaar oud.

Kopstoot

Uit onderzoek blijkt dat er in de Molenstraat al onenigheid is geweest tussen de vier mannen. Een café-uitbater haalde de mannen toen uit elkaar. Toen het slachtoffer daarna zijn weg vervolgde, zouden de andere mannen achter hem aan zijn gegaan en hem in de Kloosterstraat in elkaar hebben geslagen. 

Agenten, die kort na de melding in de Kloosterstraat aankwamen, hielden de drie verdachten aan en zetten ze in de politieauto. Eén van de mannen, de 47-jarige inwoner van Schijf, gaf toen hij in de politieauto zat de ruit van de auto een kopstoot, waardoor de ruit sneuvelde. 

De politie heeft aangifte van vernieling van een dienstauto gedaan. Agenten hebben medische hulp voor de man ingeschakeld, maar hij heeft deze hulp geweigerd. Het drietal heeft de nacht in de cel doorgebracht en zit nog vast. Ze worden vandaag verhoord.

Meest gelezen

Meest geliket

Fietser gewond bij aanrijding 8/8
Hel van de Pin weer echt spektakel 10/8
Twee aanhoudingen na inbraak sporthal 7/8
 NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief