Afbeelding
Foto: Marloes Otte

Eigen witbier speciaal voor Rooskleurig

Door: Marjanne Havelaar Algemeen

ROOSENDAAL – Toen Jeroen Klein van Rooskleurig BV bij Rob en Bjarne Gommers aanklopte om hoofdsponsor te worden van festival Rooskleurig, hoefden zij niet lang na te denken. “Al liep het gelijk wel een beetje uit de hand met ons enthousiasme, want we doen veel meer dan alleen sponsoring. We hebben een eigen area in het Vrouwenhofpark, er komt een silent disco, we hebben voor het festival een speciaal bier laten brouwen, dat we vanuit onze foodtruck gaan verkopen. Dit witbier is exclusief gebrouwen voor het festival door Brouwerij Opener.

DOOR MARLOES OTTE

Al jaren is PLUS Gommers in Kortendijk een bekende naam bij sponsoring van sportclubs en verenigingen. Met een jonge bedrijfsleider is het niet vreemd dat er ook nieuwe initiatieven ontstaan. Bjarne is 23 jaar en runt samen met Ruud en de rest van het team de PLUS op het Dijkcentrum. Zijn vader Rob startte dertig jaar geleden met een supermarkt op het Dijkcentrum en het bedrijf is nu vijftien jaar onderdeel van de PLUS organisatie. Bjarne legt uit: “De bedoeling is dat ik de zaak volledig ga overnemen. We zijn een bedrijvige winkel en staan elke dag weer klaar voor onze klanten. Ik ben er trots op hoe we als team de winkel iedere dag weer met zijn allen voor elkaar hebben. Zelf is hij het vak eigenlijk ingerold. “Ik ging niet graag naar school, dus ben ik al vroeg begonnen in de winkel envanuit daar doorgegroeid tot waar ik nu sta. We komen oorspronkelijk niet uit Roosendaal, maar op het Dijkcentrum voelen we ons thuis.”

Winactie 

In de winkel staat een kleurrijke zuil waarop de winactie voor Rooskleurig wordt uitgelegd. De klant noteert de naam en telefoonnummer op de kassabon en stopt deze in de zuil. “De komende weken kunnen onze klanten meedoen met de winactie om uiteindelijk kans te maken op kaarten voor het festival. En ja, daar moet je natuurlijk gewoon bij zijn. Wellicht is dit nog de laatste kans om aan kaarten te komen, want het festival is bijna uitverkocht. We hebben er zelf in ieder geval veel zin in, want we staan wel open voor een feestje! 

Foodtruck

We staan natuurlijk met onze foodtruck op het festival en daar zullen ook medewerkers van ons aanwezig zijn. We vinden het heel spannend hoe het festival er uiteindelijk uit komt te zien. We praten er met Rooskleurig BV nu al een paar jaar over, want het kon door corona steeds niet doorgaan. Er moeten nog een paar puntjes op de i worden gezet, om deze eerste editie echt goed neer te zetten. Ik hoop dat het één groot feest wordt en dat het een terugkerend event gaat worden.”

Feestcafe

Uiteraard zijn vader en zoon zelf ook aanwezig op het Rooskleurig festival op 27 augustus in het Vrouwenhofpark. “Samen met de organisatoren willen we Roosendaal op de kaart zetten. Met grote artiesten komt er op een heel ander niveau leven in de brouwerij en daar willen we graag onze naam aan koppelen. Onze area wordt ingericht als feestcafé. We gaan er met zijn allen een groot Roosendaals feest van maken. En dat gaat beslist naar meer smaken.”[n]



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief