De leden van The Rainbows die deelnamen aan het WK
De leden van The Rainbows die deelnamen aan het WK Foto: Leontine Stolk

Eindelijk WK Twirling 2020-2022 voor The Rainbows

Sport en vereniging

ROOSENDAAL - Na heel lang wachten was het deze week dan eindelijk zover, na 2 x te zijn uitgesteld. Het WK Twirling 2020-2022 te Eindhoven, van 27-7 t/m 31-7-2022. Een fantastische week voor de leden, coaches en supporters van The Rainbows samen met de gehele Nederlandse Equipe. Een groot deel van de leden kwam voor het eerst uit op een WK wat de spanning toch wel verhoogd, want ja hier ga je het opnemen tegen het grote twirlland USA. En voor een paar van de leden was dit hun laatste optreden voor hun was het WK de afsluiting van hun lange twirlcarriëre.

Woensdag was de muziektest voor de Nederlandse equipe en de opening. Donderdag de eerste wedstrijddag waar Chantal (Junior) als eerste de vloer op mocht met haar solo onderdeel 2 baton, ze heeft een mooie routine neergezet, Sabine mocht als 3e de vloer op in de Senior klasse en zette een hele sterke routine neer. Rond 14.00 uur was het de tijd voor het Smallteam Twirling Senior en wauw wat hebben de dames een super routine weggezet. Daarna mocht Misia de vloer op met haar onderdeel Rhythmic twirl, een knallende routine en wat heeft ze genoten op de vloer. Sabine en Smallteam Twirling door naar de finale.

Vrijdag kwamen Isa (preteen) en Birgit (Youth) de vloer op met hun onderdeel Super-X-Strut beide hebben een mooie routine neergezet en straalde van de vloer, wat hebben ze genoten van hun moment. Ook het Smallteam Dance mocht hun routine laten zien en wat hebben ze gestreden. Aan het eind van de dag mocht Sabine haar onderdeel Rhytmic twirl brengen en ook die verliep super. Sabine en het smallteam dance door naar de finale.

Zaterdag start de dag met het onderdeel Solo 1 baton en mochten Misia (preteen) en Sabine (Senior) beide als 8e de vloer op en kwamen beide tevreden de vloer af, ‘s middag was de finale Solo 2 baton, Een finale is de Top 10 van de wereld die tegen elkaar strijden, een sterk deelnemersveld dus. Sabine was als 9e aan de beurt en zette weer een sterke routine neer. Aan het eind van de dag mocht het twirlteam hun routine laten zien in de finaleronde.

Zondag begon de laatste wedstrijddag met de finale ronde1 baton waar Sabine als 3e de vloer op mocht en weer een mooie routine liet zien. Eind van de ochtend mocht ze ook met haar onderdeel Rhytmictwirl de finale draaien. Eind van de middag finale smallteam dance twirl en direct daarna was het de beurt aan het twirling corps het laatste onderdeel van de dag. Daarna was het wachten op de prijsuitreiking.

Uitslagen voor de leden van The Rainbows: Twirling Corps 4e plaats - Smallteam Twirling en Smallteam Dance twirl beide een 5e plaats. Sabine Mouthaan met Rhytmic Twirl een 4e plaats, en met Solo 1-baton  en solo 2 baton beide een 6e plaats. Misia Pelka Rhytmic twirl een15e plaats, Solo 1 baton een 21e plaats. Isa den Ouden met haar onderdeel Super X strut een 17e plaats. Birgit Jonkers met haar Super X strut een 18e plaats. Chantal Verschoor met haar onderdeel Solo 2-baton een 17e plaats. De leden en hun Coches Bernice Vergunst, Nancy Jongmans en Deborah van Broekhoven hebben er voor hun supporters een onvergetelijk WK van gemaakt, wat hebben ze allemaal geknald en genoten, en niet te vergeten 2,5 jaar enorm hard getraind ook na de vele teleurstellingen in de moeilijk Corona periode zijn deze kanjers doorgegaan. Online, buitentrainingen en ze hebben vele vele uren in de sporthal doorgebracht. Ze mogen allemaal enorm TROTS zijn op zichzelf.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief