Hel van de Pin weer echt spektakel

ROOSENDAAL - Volgens de organisatoren van de 67-ste Hel van de Pin waren alle 250 deelnemers van de bijzondere koers in Wouwse Plantage gisteren winnaars. Desondanks was er een erepodium om de snelste mannen en vrouwen toe te laten juichen. Bij de mannen waren er drie ereplaatsen voor Mike Daerden, die de 5 rondes aflegde in 15:49.71. Hij was daarmee nipt sneller dan Peter van Gastel, die 16:44.76 nodig had. Pascal van Overmeire werd derde in een tijd van 16:44.94.
De Hel van de Pin is één van de oudste koersen in de gemeente Roosendaal en volgens kenners een van de mooiste. De koers dankt zijn naam aan een berucht stuk, de Kolenbaan. Zo’n 300 meter van het twee kilometerlange parcours bestaat uit een onverhard zandpad dat een enorme uitdaging vormt voor de deelnemers. Afhankelijk van het weer komen de coureurs grijs van het stof, dan wel zwart van de modder de Kolenbaan af. Gisteren waren ze allemaal grijs. Ook allemaal amateur. De ‘Hel’ staat open voor renners zonder licentie. Ze moeten de wedstrijd rijden op een fiets zonder versnellingen en klikpedalen, en met een plat stuur.


De Hel was dit jaar rood gekleurd vanwege de doorkomst van La Vuelta over een kleine twee weken. Rode vlaggen, lantaarnpalen en zelfs rode bomen sieren de Plantagebaan om de wielrenners van de Spaanse ronde te verwelkomen. Die versieringen hingen er ook al tijdens de Hel van de Pin om het bloed bij de wielerliefhebbers sneller te laten stromen. 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715234500&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/roosendaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief