Afbeelding

Herontwikkeling Tolberg brengt Kruidvat naar de wijk

Door: Marjanne Havelaar Algemeen

ROOSENDAAL - Onlangs heeft WP Retail Invest overeenstemming bereikt met Kruidvat over de verhuur van circa 350 m2 winkelruimte in winkelcentrum Tolberg in Roosendaal. De huurovereenkomst heeft een looptijd van vijf jaar. De nieuwe winkelruimte wordt medio oktober opgeleverd, zodat Kruidvat nog voor het eind van dit jaar haar deuren in Tolberg kan openen.

De aankondiging van de komst van de landelijke drogisterijketen naar Tolberg - de grootste woonwijk van Roosendaal - is uitermate goed ontvangen: binnen enkele dagen ‘scoorde’ het bericht op de Facebookpagina van het winkelcentrum meer dan vijfhonderd positieve reacties.

WPRI streeft voor haar winkelcentra naar een gezonde mix van landelijke filiaalbedrijven en sterke lokale ondernemers, met name gericht op de dagelijkse boodschappen. Met de komst van Kruidvat voegt WPRI - naast Plus, Albert Heijn en Gall & Gall - nu dus een vierde grote publiekstrekker toe aan het winkelcentrum. Kruidvat vormt een welkome aanvulling op de branchering, waarin een goede drogist ontbrak.

WPRI is sinds 2012 eigenaar van winkelcentrum Tolberg, maar pas in juli 2021 kon er - na een lang een intensieve periode van voorbereidingen – worden gestart met de bouwwerkzaamheden. De herontwikkeling was dan ook een logistieke uitdaging, met gefaseerde bouwplanningen en tijdelijke verplaatsingen van huurders. Mede dankzij de inspanningen van de bouwpartners – in het bijzonder Bouwgroep Moonen en Havik projectmanagement – beginnen de puzzelstukjes inmiddels in hoogtempo in elkaar te vallen en zijn de contouren van het nieuwe winkelcentrum al goed zichtbaar. Naar verwachting zullen de laatste werkzaamheden begin 2023 worden afgerond. 

De herontwikkeling en uitbreiding van het winkelcentrum biedt niet alleen ruimte voor verbreding van de branchering door het aantrekken van nieuwe ondernemers, maar geeft ook zittende huurderskansen om uit te breiden. Opvallend is dat veel ondernemers - overwegend familiebedrijven en huurders van het eerste uur - deze kans hebben aangegrepen. “Dit onderstreept ondubbelzinnig dat deze ondernemers veel vertrouwen hebben in de toekomst van ons en hun winkelcentrum. Als eigenaar zijn we uiteraard heel blij me dit nieuwe elan, want deze huurders hebben zich in Tolberg ruimschoots bewezen en vormen als ‘couleur locale’ echt het gezicht van het winkelcentrum”, aldus WPRI managing partner Roderik Lüschen. Vanaf medio oktober staan interne verhuizingen op de planning. Damesmodezaak Josha women + accessoires verhuist van een tijdelijke winkelunit naar Tolbergcentrum 146, een nieuwe winkelunit van 175 m2 op de hoek van de zuidelijke passage en het centrale plein. Met de aanstaande verhuizing naar Tolbergcentrum 148-150 krijgt slagerij Antens alle ruimte om de ambities te realiseren. De nieuwe winkel aan het centrale binnenplein, wordt bijna tweemaal zo groot (circa 220 m2
) en heeft een winkelpui van meer dan 13 meter breed.
Trend Hairstylers vestigde zich in de zomer van 2021 in winkelcentrum Tolberg en verhuist naar Tolbergcentrum 174 D, waar op ruim 100 m2 een hypermoderne kapsalon wordt ingericht. De populaire Peet’s Bloemenshop blijft gevestigd op Tolbergcentrum 130, maar krijgt er wel circa 40 m2 vloeroppervlak bij voor uitbreiding van het assortiment en extra werk- en koelruimte. Eerder verhuisden Cafetaria Tolberg (Tolbergcentrum 132) en Kantoorboekhandel Tolberg(Tolbergcentrum 152) naar een grotere unit.[n]



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief