Afbeelding
Foto: BredaVandaag

Brandweerkazerne Wouw komt er maar ‘duurt nog even’

Door: Amy Klaverveld Algemeen

WOUW - Het gaat nog lang duren voor de beloofde nieuwe brandweerkazerne in Wouw wordt gebouwd. Dat blijkt uit antwoorden op vragen van de VLP. De partij uitte vorige maand zorgen over het langdurige traject voor de kazerne. 

Begin oktober stelde de Vrije Liberale Partij vragen aan het college betreft de beloofde kazerne aan De Hoogt in Wouw. In januari 2021 werd het  raadsbesluit genomen om een nieuwe brandweerkazerne te realiseren voor het korps in Wouw. Eén van de redenen hiervoor was het verouderde, huidige kazerne aan de Donkenweg in Wouw. De ontwikkelingen leken geheel stil te liggen. Na vragen dan de VLP blijkt dat deze niet geheel stil liggen, maar volgens het college gaat het nog wel even duren voor de nieuwe kazerne er daadwerkelijk is.

Dat de bouw van de kazerne is uitgesteld, heeft mede te maken met lopende bezwaar-en beroepsprocedures. Zo zou er een nieuw bestemmingsplan moeten worden opgesteld voor de Bulkstraat. De brandweerkazerne is hier onderdeel van. Het plan wordt pas eind dit jaar ter inzage gelegd. “Verwachting is dat u als gemeenteraad in 2023 het aangepaste bestemmingsplan kan vaststellen en daarmee de vergunningverlening voor nieuwbouw van de kazerne kan starten,” aldus het college.

Huidige kazerne
De VLP stelde vorige maand ook vragen betreft de huidige kazerne. Zij wilde onder andere weten tot wanneer de kazerne op een verantwoorde manier in gebruik kan blijven. Volgens het college huurt de Veiligheidsregio tot eind juni 2025 en dat zou op een veilige manier kunnen. “We monitoren regelmatig dat het pand voldoet aan de gestelde eisen.”



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief