Foto: Remko Vermunt

Drie activiteiten op verjaardag van de stad Roosendaal

ROOSENDAAL - Maandag 5 november is het 'eindelijk' zo ver. De stad Roosendaal viert op deze dag haar 750ste verjaardag, omdat precies op deze dag de stad Roosendaal voor het eerst genoemd werd.


Om dit heuglijke feit te vieren is er maandag van alles te doen, zoals 't Roosendaals Uurke in De Kring. In vogelvlucht worden de senioren meegenomen langs de Roosendaalse geschiedenis, grappige sketches en een muzikale reis langs de liedjes van vroeger.

Een uur later, om 15.00 uur worden alle jarige inwoners in het raadhuis op de Markt in het zonnetje gezet. De Stichting Roosendaal 750 jaar wil bij de 'verjaardag' van de stad namelijk graag alle inwoners van de gemeente Roosendaal betrekken, die op deze dag ook jarig zijn.

De jarigen en hun introducees gaan vervolgens mee naar het volgende onderdeel op de dag, namelijk de onthulling van het kunstwerk d' Ouwe Sok dat om 16.00 uur wordt onthuld door burgemeester Jacques Niederer in het Emile van Loonpark. In dit kunstwerk is een tijdscapsule verwerkt, waarin diverse spullen van heden zijn opgeborgen. Over vijftig jaar, bij het 800 jaar bestaan van Roosendaal, wordt deze tijdscapsule weer geopend worden. 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715234500&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/roosendaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief