Foto: Remko Vermunt
fotoalbum

Tijdcapsule d'Ouwe Sok voor vijftig jaar gesloten

ROOSENDAAL - Kunstenaars Léon Vermunt en Ruben van de Ven hebben donderdag de tijdcapsule van d'Ouwe Sok definitief afgesloten. Het afgelopen jaar konden inwoners van de gemeente Roosendaal spulletjes inleveren bij de VVV die ze graag in de tijdcapsule wilden plaatsen.


Alles is inmiddels verzameld en veilig in kisten gestopt. Die zijn donderdagmiddag door de kunstenaars van het beeld vakkundig in d'Ouwe Sok geplaatst, waarna de sok is afgesloten. Het is de bedoeling dat de tijdcapsule pas over vijftig jaar, bij het 800-jarig bestaan van de stad, weer geopend wordt. Dan pas wordt bekend wat alle Roosendalers in hun 'sok' gestopt hebben. Van één iemand is wel bekend wat hij in d'Ouwe Sok heeft gestopt: burgemeester Jacques Niederer.

Hij maakte bij de onthulling van d'Ouwe Sok bekend dat hij in ieder geval het boek 'In een plaats genaamd Roosendaal' in het kunstwerk heeft gestopt met daarnaast twee Roosenspelden, één voor de mannen en één voor de vrouwen. De burgemeester heeft tevens een begeleidende brief geschreven. "Ter gelegenheid van het 750-jarig bestaan van de stad Roosendaal in 2018 is het boek 'In een plaats genaamd Roosendaal' uitgebracht. Uiteraard waren er toen al veel boeken en artikelen verschenen over Roosendaal, maar dit boek is een samenvattend overzicht van al hetgeen op dat moment over Roosendaal was gepubliceerd. Het boek geeft een goed beeld van Roosendaal, in vroegere tijden tot en met dit jubileumjaar 2018", vertelt de burgemeester in zijn brief over het boek.

Over de Roosenspelden zegt hij het volgende: "Kort nadat ik op 17 januari 2011 burgemeester van Roosendaal was geworden, introduceerde ik de zogeheten Roosenspeld. Een speld van verdiensten, voor die inwoners, die zich verdienstelijk hebben gemaakt voor de lokale gemeenschap. De gekozen raadsleden en wethouders ontvingen bij hun installatie ook altijd de Roosenspeld. Voor de heren is de Roosenspeld ontworpen in de vorm van een reversspeld en voor de dames in de vorm van een broche. Ik hoop (en verwacht!) dat de Roosenspeld ook in 2068 nog zal bestaan."

Donderdag, bij het afsluiten van d'Ouwe Sok, is tevens op de sokkel van d'Ouwe Sok een plaquette geplaatst. 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715234500&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/roosendaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief