Online pesten komt steeds vaker voor
Online pesten komt steeds vaker voor

Sportverenigingen helpen in strijd tegen online pesten

ROOSENDAAL - Burgemeester Jacques Niederer heeft alle sportverenigingen van de gemeente Roosendaal aangeschreven om hun hulp te vragen bij het bestrijden van online pesten. Dat gebeurde in het kader van een motie die de gemeenteraad eind 2017 heeft aangenomen.


De motie werd destijds aangenomen door bijna alle partijen, alleen de VLP stemden tegen de motie. Hiermee riep de gemeenteraad de burgemeester op om een onderzoek te doen naar online pesten. Daarbij moest onder andere onderzoek gedaan worden naar de mogelijkheden om de verschillende partijen met elkaar te verbinden op die wijze dat er bredere kennis over het onderwerp zou ontstaan én over de wijze hoe om te gaan met meldingen en met nazorg.

De burgemeester heeft in lijn met die motie ervoor gekozen om alle besturen van sportverenigingen aan te schrijven. In zijn brief schetst de burgemeester het beeld van de jongeren die veel met hun telefoon bezig zijn. "Nog nooit was het zo gemakkelijk contacten te onderhouden. Maar, elke medaille heeft een keerzijde. Sociale media worden soms ook ingezet om anderen schade toe te brengen. Zo kunnen jongeren online belachelijk worden gemaakt en gepest. Ook het ongevraagd verspreiden van persoonlijke informatie of (naakt)foto's kan worden gezien als online pesten."

Omdat trainers, leiders, fysiotherapeuten en.materiaalmensen dagelijks in contact komen met deze jongeren, roept de burgemeester hen op om actie te ondernemen als zij merken dat jeugdleden lastig worden gevallen op het internet. Ook als u merkt dat het niet goed gaat met een jeugdlid en u het vermoeden heeft dat het gaat om online pesten. "In 2019 zullen jeugdprofessionals van WegWijs Roosendaal en de digitale wijkagent trainingen voor besturen van sportverenigingen en hun vrijwilligers verzorgen over een veilige omgang met sociale media." 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715234500&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/roosendaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief