Foto:

Kunstgrasveldjes tegen afvaldumpingen

ROOSENDAAL - Op vijf verschillende locaties in Roosendaal zijn donderdag kunstgrasveldjes met bloemen geplaatst rondom de ondergrondse afvalcontainers.


Dit idee, afkomstig uit de gemeente Rotterdam, moet ervoor zorgen dat er geen of in ieder geval minder afval naast de containers wordt gedumpt. Mocht het idee werken in de gemeente Roosendaal, dan worden er ook andere locaties voorzien van kunstgrasveldjes. Op dit moment heeft de gemeente zich beperkt tot de locaties waar de meeste afvaldumpingen plaatsvinden, namelijk: Dunantstraat / Burgemeester Prinsensingel (3 stuks), Dr. Van Dregtstraat (6 stuks), Nieuwe Markt voor Sushi Point (2 stuks), Dr. Heijptstraat tegenover watertoren (2 stuks), Wilhelminastraat/Emmastraat (1 stuk).

De kosten voor de kunstgrasveldjes bedragen 1700 euro per container, maar volgens de wethouder staat dit in schril contrast met de kosten voor het ophalen van het afval dat gedumpt wordt. "Iedere dag rijdt er een afvalcontainer langs deze locaties om eventueel afval op te ruimen. Natuurlijk blijven we het nog wel in de gaten houden, maar we verwachten wel dat het minder wordt." De grasveldjes worden op professionele wijze vastgemaakt en horen daarmee, als het goed is, vandalismeproof te zijn. 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715234500&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/roosendaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESVacatures

bezorgers weekkrant

Genderen - Andel - Nieuwendijk

Bezorgers

Etten-Leur

Allround facilitair medewerker (m/v)

Lelystad

Bezorgers

Bosschenhoofd

Monteur

Roosendaal

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief