De bouwloods van Cabod.
De bouwloods van Cabod. (Foto: St. Cabod)

Open dag bij de Roosendaalse bouwclubs

ROOSENDAAL - In de bouwloods van de overkoepelende Stichting CABOD (CArnavals Bouwers Onder Dak) aan de Kuisel zijn de vlijtige handjes van de bouwers volop aan het lassen, plakken en bezig met andere klussen die bij het bouwen van een carnavalswagen uitgevoerd moeten worden.


Met veel creativiteit geeft iedere bouwclub invulling aan het motto van dit jaar: 'A’k jou nie aar'. Al maanden zijn ze hiermee bezig en langzaam maar zeker wordt toegewerkt naar het doel waarvoor ze dit allemaal doen, de carnavalsoptocht die op zaterdag 2 maart door de straten van Tullepetaonestad trekt.

Open dag

Op zondag 10 februari tonen de bouwers van De Kurketrekkers, Kaaipuiten, Baargseboan, Mee Veul Leut/We Zen Wir de Leste en de Stichting Carnaval Roosendaal hun creaties aan het publiek. Zij kunnen u alles uitleggen over het ontwerp, de constructie, de gebruikte materialen, technieken en vele andere zaken die bij het bouwen van een carnavalswagen komen kijken. Uw belangstelling is een belangrijke inspiratiebron voor de bouwers om vol enthousiasme de laatste weken voor de optocht hun creaties af te bouwen.

Eerste Huisorde

Ook het drietal, priens Markus I, champetter Rinus en nar Malou zullen deze middag naar de bouwloods komen. D’n Oogheid reikt traditiegetrouw zijn eerste Huisorde uit. Er is muziek van Tullepetoanse zeulbandjes en voor een hapje en een drankje kunt u ook bij de bouwers terecht. Kortom, wilt u een gezellige middag meemaken? Kom dan zondagmiddag 10 februari naar de bouwloods op de Kuisel 23. Aanvang 13.11 uur. 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715234500&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/roosendaal&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief